Ko si doma, si lahko ustvarjalen

Objavljeno: sreda, 18. 3. 2020 ob 9:38

Kulturniki iz Kulturno umetniškega društva Sloga Črni Vrh tudi v času epidemije ne počivajo. V teh dneh so razpisali dva natečaja.

Avtor: spletno uredništvo

sloga-natecaj-18-3-2020.jpg

Prvi natečaj z naslovom »Črnovrška razglednica« je namenjen fotografom. Preko natečaja vabijo fotografe k ustvarjanju fotografij Črnega Vrha in okoliških krajev, ki bodo morda nekega dne na pravih razglednicah. Najboljše bodo preko poletja krasile vitrino doma krajanov v Črnem Vrhu.
Preko drugega natečaja pa bodo nagradili najizvirnejše avtorje videoposnetkov. Video mora biti dolg od 7 do 60 sekund in še neobjavljen. Naslov video natečaja pa je »Ostal sem doma«. Razpisovalci natečaja sporočajo, da bo bolj kot kakovost videoposnetka strokovna komisija ocenjevala izvirnost posnetega.
Tako fotografije kot videoposnetke bodo ocenjevali mladi filmarji, ki se že osem let iz cele Slovenije vozijo v Zadlog na filmske vikende. Njihov vsakoletni cilj je posneti nov film in ga predstaviti lokalni javnosti. Lani so posneli dokumentarni film o prostem času naših dedkov in babic.
Najboljši dve fotografiji in najboljša dva videoposnetka bodo tudi nagrajeni. Organizatorji zbirajo fotografije in videoposnetke do 5. aprila.