Ko se Divje jezero odklopi

Objavljeno: 1. 6. 2020 ob 15:19 - Avtor: spletno uredništvo

Divje jezero ni le ime naravne znamenitosti ob cesti proti Idrijski Beli, ampak tudi ime glasbene skupine, ki že dobro desetletje združuje odlične glasbenike in ustvarjalce. Ob njihovi tretji plošči je urednik Damijan Bogataj v studio Idrijskih novic povabil vodjo skupine in avtorja vseh skladb ter besedil Luko Čibeja.

luka-cibej-29-5-2020-6.jpg

Plošča z naslovom »Korak iz okvirjev« prinaša osem izvirnih skladb, ki pa se v opusu skupine vendarle ločijo od izdanih del na prvem in drugem albumu. V pripravi zadnjega so glasbeniki, ki so doslej stavili na izčiščeno glasbo brez vokala, k sodelovanju v zasedbi povabili pevca Žana Sedeja. Plošča je ob koncu meseca maja izšla pri ugledni založbi Celinka. Med vsemi objavljenimi izstopa skladba V Beogradu, ki s toplino vokala poslušalce popelje nazaj v čase skupne države in divjih festivalov, kljub temu da jo je navdihnil neljubi dogodek iz turneje v Bolgariji.

luka-cibej-29-5-2020-7.jpg

Luka Čibej je v studiu Idrijskih novic predstavil aktualne člane zasedbe, ob njih pa tudi gostujoče glasbenike. Med slednjimi je bila tudi karizmatična vokalistka zasedbe Katalena – Vesna Zornik, Petra Jurić na violini in violi, Kristina Pivk na violončelu in Blaž Ogrič na rogu. Kot avtor glasbe in aranžmajev se je pod vseh osem skladb podpisal Luka Čibej. Dodatne priredbe so delo Alena Bogataja, Žige Kovačiča in Aleša Golje. Sedem besedil je napisal Luka Čibej, eno pa Jože Kos Sine. Snemanje so mladi glasbeniki opravili v domačih kleteh in garažah v Idriji in Spodnji Idriji. Že dogovorjen promocijski nastop v Kinu Šiška v Ljubljani pa je za nedoločen čas odpihnil koronavirus. 
Več in podrobneje pa v videoposnetku pogovora.

luka-cibej-29-5-2020-2.jpg