Ko ob hujšem prekršku policija zaseže avtomobil

Objavljeno: četrtek, 11. 3. 2021 ob 14:50 - zadnja posodobitev: 12. 3. 2021 ob 8:37 | Spletno uredništvo

Bojan Bizjak je po dobrem mesecu od prevzema funkcije komandirja policijske postaje v Idriji obiskal TV studio Idrijskih novic in predstavil delovanje policijske enote v Idriji in varnostne razmere v občinah Idrija in Cerkno.

Idrijska policijska postaje po številu varnostnih zadev ne odstopa iz povprečja regije in Goriška sodi med najbolj varne regije v državi. Kljub temu, da se število kaznivih dejanj in prometnih nesreč iz leta v leto nekoliko spreminja, pa število le-teh bistveno ne odstopa od večletnega povprečja.

Kot je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem potrdil novi komandir Bojan Bizjak, lokalne razmere zelo dobro pozna. Kako jih tudi ne bi, saj je do svojega 15. leta živel v Idriji. Tu je obiskoval osnovno šolo in se nato odpravil v kadetsko šolo za miličnike v Tacen pri Ljubljani. Kasneje se je dodatno strokovno izobraževal in pred nedavnim nastopom službe v Idriji od leta 2004 naprej opravljal naloge v Sektorju kriminalistične policije PU Nova Gorica. V 33 letih poklicne kariere v policijskih vrstah je opravljal dela in naloge na različnih delovnih področjih, vse od policista, vodje patrulje, vodje izmene na Postaji prometne policije Nova Gorica, pomočnika komandirja nekdanjega policijskega oddelka v Šempetru pri Gorici pa do dela v Sektorju kriminalistične policije PU Nova Gorica.

VIDEO POSNETEK

bojan-bizjak-11-3-2021-3.jpg

AUDIO POSNETEK

Bojan Bizjakkomandir Policijske postaje Idrija
00:00 / 17:04

Odločbe o imenovanju na mesto komandirja v Idrijo se je razveselil kljub temu, da se mora sedaj vsak dan z Goriške voziti na delo v Idrijo. Tako tudi sam v praksi spoznava dogajanje na cesti, kjer vsakodnevni vozniki res doživijo marsikaj.

Novi komandir je pohvalil ekipo policistov, ki so zaposleni na idrijski postaji in potrdil, da bi za lažje opravljanje vseh naloženih nalog potrebovali okrepitve. Ker pa to ni v njegovi pristojnosti in ker povsod po državi primanjkuje policistov, bo sam kot vodja enote naredil vse, da bodo naložena opravila in naloge s področja policijskega dela opravljena strokovno in v dobro skupnosti.

Kako je pojasnil razloge za odvzem osebnih avtomobilov in vozniških dovoljenj, pa si poglejte v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.