Košarkarji Hidrie meljejo nasprotnike

Objavljeno: 7. 10. 2020 ob 14:01 | Avtor besedila: Klemen Pavrič

Članska ekipa Košarkarskega kluba Hidria je novo sezono začela z dvema prepričljivima zmagama, brez težav pa se je uvrstila tudi v nadaljevanje pokala SPAR.

KK-Hidria---2.jpg

Prvenstvo se je za Idrijčane tokrat začelo z gostovanjem pri ekipi Vrhnike, ki pred prvo domačo tekmo ni skrivala visokih ambicij. Idrijski košarkarji so v tekmo stopili resno in si že do polčasa priigrali zajetnejšo prednost, v tretji četrtini pa so razliko le še povišali. Srečanje se je končalo z rezultatom 61:79, kar štirje igralci v idrijskem taboru pa so presegli dvomestno število točk. Še prepričljivejšo predstavo so košarkarji prikazali v drugem krogu, ko so pred domačo publiko na kolena spravili ekipo Janč iz Ljubljane. Tokrat je bil dvoboj praktično odločen že po slabih osmih minutah igre, saj je v tem obdobju domača peterka z dopadljivo in raznovrstno igro povedla z rezultatom 23:0. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili vsi igralci s klopi, večina pa se jih je tudi vpisala med strelce. Pri zmagi z rezultatom 90:74 je kar 33 točk dosegel Simon Tratnik, sledila pa sta mu Žiga Markus s 16 točkami ter Blaž Rupnik, ki jih je dosegel 15. Že to soboto sledi gostovanje pri ekipi ENOS Jesenice, ki je v prvih dveh krogih zabeležila po eno zmago ter poraz.

Enako prepričljivo so Idrijčani opravili tudi s Cerknico v prvem kolu pokala SPAR.

V obeh srečanjih, ki sta bili odigrani za zaprtimi vrati, so zabeležili dve visoki zmagi, za nagrado pa jim je žreb za naslednjega nasprotnika določil prvoligaša iz Kranja.

Pri zmagi z rezultatom 90:74 je kar 33 točk dosegel Simon Tratnik, sledila pa sta mu Žiga Markus s 16 točkami ter Blaž Rupnik, ki jih je dosegel 15.

KK-Hidria---1.jpg