|

Knjižnica previdno odpira vrata

Objavljeno: 15. 5. 2020 ob 11:31 - Avtor: spletno uredništvo

Nada Božić Eržen, direktorica idrijske knjižnice, je bila gostja v oddaji Aktualno, kjer je predstavila delovanje knjižnice v dneh, ko je le-ta znova odprla svoja vrata.

nada-bozic-erzen-12-5-2020-2.jpg

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija je osrednji kulturni zavod v mestu. Pod njeno streho delujejo knjižnične enote v Idriji, Črnem Vrhu, Spodnji Idriji in Cerknem. Knjižnica je v sklopu rahljanja ukrepov po razglasitvi epidemije spet odprla knjižnici v Idriji in Cerknem, postopoma pa bosta odprli vrata tudi enoti v Spodnji Idriji in Črnem Vrhu. Kot je povedala direktorica knjižnice, bo zaradi prepovedi organiziranja dogodkov v zaprtih prostorih težje z odpiranjem prireditvenega prostora v pritličju Magazina in Galerije Magazin. V sklopu zadnjih oživitev dejavnosti pa bo vrata spet odprlo filmsko gledališče.
Strokovni delavci knjižnice so ob rednem delu v zavodu vpeti tudi v sodelovanja pri različnih projektih. Tako tudi v dneh epidemije ni zastalo delo pri pripravi letošnjih Šinkovčevih dnevov na Vojskem in Bevkovih dnevov v Cerknem in Zakojci. Zaradi epidemije pa bosta programa obeh prireditev prilagojena trenutnim možnostim. Okrnjen bo tudi projekt Primorci beremo, ki ima v Idriji zelo veliko udeležencev.
Nada Božić Eržen pa ob vodenju knjižnice najde čas tudi za branje knjig. Trenutno bere roman Ervin in norci, ki je po njenem mnenju odlično branje. Pa ne samo zaradi tega, ker v romanu nastopata junaka Ervin in Nada ampak zaradi mojstrskega besedila, ki pritegne in drži bralca v napetosti od prve do zadnje strani knjige.