Knjižnica zaprta zaradi koronavirusa

Objavljeno: 9. 10. 2020 ob 16:15 | Damijan Bogataj

Iz uprave Mestne knjižnice in čitalnice Idrija so sporočili, da so danes, v petek, 9. oktobra, ob 15. uri prekinili poslovanje. V prihodnjih desetih dneh bodo zaprti vsi oddelki knjižnice – cerkljanski, spodnjeidrijski, idrijski in črnovrški.

Razlog za ta ukrep tiči v zaostrenih epidemioloških razmerah. Ko so pri enem od uslužbencev knjižnice zdravniki potrdili okužbo s koronavirusom, je epidemiološka služba vodstvu zavoda predlagala takojšnje zaprtje vseh oddelkov. Do nadaljnjega so vsi zaposleni napoteni v domačo samoizolacijo in samoopazovanje. S takim drastičnim ukrepom se je strinjal tudi župan Tomaž Vencelj, v skrbi za zdravje zaposlenih in občanov, ki so redni obiskovalci knjižnice.

Z zaprtjem knjižnice so tako odpovedani tudi vsi kulturni dogodki, ki jih je ta osrednji javni zavod na področju kulture na Idrijskem in Cerkljanskem načrtoval v prihodnjih dneh.

Vršilka dolžnosti direktorice knjižnice Nada Božič Eržen je potrdila, da v času popolnega zaprtja ne bodo tekli zamudni roki vračila knjig. »Za zaprtje knjižnice smo se odločili s težkim srcem, vendar smo upoštevali navodila epidemiologov. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bodo bralci po ponovnem odprtju čimprej lahko spet dostopali do knjig,« je za Idrijske novice še povedala vršilka dolžnosti direktorice.