Kmetija leta je posestvo

»Na kupčku«

Objavljeno: 8. januarja 2020 ob 11:11 / posodobljeno: 8. januarja 2020 ob 12:59

Avtor: spletno uredništvo

Bralci spletnega portala Siol.net so za »Siolovo kmetijo leta 2019« izbrali posestvo Na kupčku, ki ga v Čekovniku vodi Saša Černalogar Mrak.

na-kupcku-8-1-2020.jpg

V letu 2019 so vsak konec tedna v rubriki Kmet s ponosom predstavljali različne slovenske kmetije in bralci so z glasovi izbirali najboljše. Kot na spletu piše Metka Prezelj, so vse kmetije prejele skupaj 4.367 glasov, največ glasov pa je prejela zgodba Saše Černalogar Mrak, ki je »staro propadajočo kmetijo spremenila v butično turistično kmetijo Na kupčku in s svojimi ustvarjalnimi rokami za goste ustvarila pravo oazo miru« so zapisali na spletnem portalu Siol.net.

Saša Černalogar Mrak je bralce spletnega portala navdušila s svojo pozitivno energijo in neverjetno spretnimi rokami, s katerimi počne čisto vse, česar si zamisli, pa naj bo to kopanje jarkov okoli hiše, ometavanje sten, ročna dela, s katerimi prostorom doda piko na i, kuhanje ali sproščujoča masaža za goste.
Saši in njeni družini posestvo nudi dom in je hkrati vir zaslužka, s katerim se lahko razvija naprej in zaradi česar Saša lahko ves čas išče nove priložnosti in izboljšave.
Da je na tem posestvu ustvarila unikatno zgodbo, v kateri bo lahko sledila svojim sanjam in zato tudi vsak dan delala z velikim veseljem, je potrebovala veliko poguma, iznajdljivosti, volje in vztrajnosti, pa tudi veščine preskakovanja polen, ki so ji kdaj priletela pod noge.

sasa-cernalogar---8-1-020.jpg

Saša Černalogar Mrak / foto: Ana Kovač - Siol.net

Prejem naziva razumemo kot potrditev našega dela. S projektom butične turistične ponudbe na podeželju smo uveljavili inovativni pristop, ki se je v praksi izkazal za uspešnega.

Saša Černalogar Mrak

posestvo Na kupčku

Televizijska oddaja Ambienti je hišo Saše in Jureta Mraka uvrstilo med deset najlepših domov leta 2019.
Da je na posestvu ustvarila unikatno zgodbo, v kateri bo lahko sledila svojim sanjam in zato tudi vsak dan delala z velikim veseljem, je Saša potrebovala veliko poguma, iznajdljivosti, volje in vztrajnosti.

»Prepričana je, da kupljeno ni vedno najboljše, zato raje ustvarja in obnavlja s svojimi rokami, kar cenijo tudi gosti, ki se k njej radi vračajo. Kmetija je nekoliko drugačna od klasičnih in tudi vam je ogrela srce, dragi bralci, zato smo veseli, da je to naša prva Siolova kmetija,« je na portalu zapisala Metka Prezelj.
Saša Černalogar je po objavi novice o izboru v izjavi za Idrijske novice poudarila, da »prejem naziva razume kot potrditev njenega dela. S projektom butične turistične ponudbe na podeželju so uveljavili inovativni pristop, ki se je v praksi izkazal za uspešnega«.
S razvojem projekta se Saša Černalogar Mrak ukvarja že štiri leta. Dejstvu, da ima goste praktično vse leto, pa priča o tem, da je to v resnici primer dobre prakse, ki se je potrdil na trgu. V prvem obdobju so imeli največ gostov iz tujine, v zadnjem času pa se vse pogosteje za oddih v Čekovniku odločajo tudi gostje iz Slovenije.