Kdo bo stoti sopotnik?

Objavljeno: 9. 7. 2020 ob 11:27 - posodobljeno: 9. 7. 2020 ob 13:30 | Damijan Bogataj

Odkar je konec januarja po idrijskih ulicah zapeljalo vozilo iz projekta Sopotnik, se je v lokalni skupnosti marsikaj spremenilo. Prvo navdušenje nad brezplačnimi prevozi je za nekaj tednov pomladi prekinil virus, po izboljšanju razmer pa projekt Sopotnik spet deluje. Kmalu bodo prepeljali stotega uporabnika.

sopotniki-8-7-020.jpg

Sopotnikovanje je trenutno zaradi epidemiološke situacije nekoliko drugačno. V avtomobilu se lahko pelje samo en uporabnik naenkrat, vsi potniki morajo nositi maske in vse površine razkužujejo še bolj skrbno kot ponavadi. A potnikom med vožnjo seveda nikoli ne zmanjka tem za pogovor. »Na naših skupnih poteh se je nabralo že kar nekaj prigod, predvsem pa ni manjkalo sproščenih klepetov, zanimivih zgodb in obujanj spominov. Veseli smo tudi, da se v našem vozilu po tem, ko se že nekaj let niso videli, srečajo stari prijatelji, sošolci, sodelavci. Tako je nekoč ena izmed uporabnic nestrpno pričakovala, kdo jo bo odpeljal po opravkih, izza volana pa jo je pozdravila ... njena sestrična,« je o delovanju projekta Sopotnik povedala koordinatorka Tina Benčina

navednice-modre_edited.png

Na naših skupnih poteh se je nabralo že kar nekaj prigod, predvsem pa ni manjkalo sproščenih klepetov, zanimivih zgodb in obujanj spominov. Veseli smo tudi, da se v našem vozilu po tem, ko se že nekaj let niso videli, srečajo stari prijatelji, sošolci, sodelavci.

Vse starejše od 65 let vabijo, da se prijavijo za prevoz do zdravnika, v trgovino, na obisk ali po drugih opravkih. 

Brezplačna storitev prevozov za starejše, ki jo financira Občina Idrija, je na voljo pet dni v tednu, od ponedeljka do petka. Delovni čas enote je v ponedeljek, torek in četrtek od 7. do 15. ure, v sredo od 7. do 17. ure in v petek od 7. do 13. ure. Vse starejše od 65 let vabijo, da se prijavijo za prevoz do zdravnika, v trgovino, na obisk ali po drugih opravkih. 
Sopotniki bodo med 27. julijem in 7. avgustom na kolektivnem dopustu. Vrnili se bodo v ponedeljek, 10. avgusta, spočiti in polni energije za nove sopotniške poti.
Informacije in prijave na telefonski številki 051 299 555.

sopotniki-9-7-2020.jpg
navednice-modre_edited.png

Simpatična sopotnika bosta letos praznovala že 64. obletnico poroke. Ker gospa malo težje hodi, gre pogosto po opravkih gospod, ona pa kot odlična kuharica poskrbi, da je na mizi vedno dobra hrana. Na njuni prvi sopotniški poti v februarju ju je spremljala tudi koordinatorka, ki jo je navdušila njuna življenjska zgodba, saj je bilo v njej kar nekaj težav in ovir, vendar sta jih skupaj vedno pogumno premagovala.

Zavod Sopotniki na svoji Facebook strani