Karolina Gantar tekmovala v Trstu

Objavljeno: 10. 12. 2019 ob 15:07

Avtor: uredništvo

Od tretjega do osmega decembra je v Trstu potekalo 14. ARS Nova mednarodno glasbeno tekmovanje. Tekmovalci so prišli iz cele Evrope, v kategoriji 1. Klavir pa so nastopili tekmovalci iz sedmih različnih držav. 

karolina-gantar-10-12-019.jpeg

Kot edina tekmovalka iz Slovenije je na tekmovanju nastopila Karolina Gantar iz Idrije ter s 93 osvojenimi točkami od 100 možnih osvojila odlično drugo nagrado ter končno tretje mesto. Tekmovanje je ocenjevala petčlanska mednarodna žirija. Karolina Gantar, ki jo na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v italijanski Gorici poučuje prof. Armin Ćoralić, se je na tekmovanju predstavila z izvedbami Bachove Dvoglasne invencije, Grigovega valčka iz opusa Liričnih pesmi ter Chopenovim Nokturnom v cis-molu. 

13662340_10208113566050147_3325885980526

Karolina je pridna in zelo nadarjena pianistka, ki bo v prihodnje z lahkoto osvojila vse aspekte pianističnega igranja. S pravim pristopom ter vodenjem jo zagotovo čaka lepa glasbena prihodnost.

Armin Ćoralić

Quotation-Marks.jpg

»Mednarodna tekmovanja so odlična izkušnja, kjer tekmovalci pridejo od daleč in so večinoma izjemno pripravljeni in so jim tekmovanja tudi glavna prioriteta. Karolina je igrala zahteven program, za njena leta še posebej Chopinov Nokturno, kjer skladba že zahteva občutek, artistično imaginacijo, kontrolo ter raziskovanje različnih barv zvoka v sami skladbi. Karolina je pridna in zelo nadarjena pianistka, ki bo v prihodnje z lahkoto osvojila vse aspekte pianističnega igranja. S pravim pristopom ter vodenjem jo zagotovo čaka lepa glasbena prihodnost,« je po tekmovanju za Idrijske novice povedal učitelj in tudi sam odličen pianist Armin Ćoralić.