Karmen Vidmar imenovana za ravnateljico

Objavljeno: ponedeljek, 31. 5. 2021 ob 9:52 | Spletno uredništvo

Manica Seljak, predsednica sveta Gimnazije Jurija Vege Idrija, je potrdila, da je svet na petkovem zasedanju sklenil postopek izbiranja novega ravnatelja oziroma ravnateljice šole. Na to mesto je svet šole imenoval Karmen Vidmar, ki je isto funkcijo opravljala že v preteklem mandatu. Pozitivno mnenje k imenovanju je izdala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Še pred imenovanjem je Vidmarjeva za Idrijske novice povedala, da se je za kandidaturo odločila po tehtnem premisleku, saj je delo ravnatelja na tej šoli zelo zahtevno. Ob izbrani kandidatki sta za mesto ravnatelja kandidirala še Benedikt Ličen in Primož Hvala Kamenjšček. Slednji se je ob Petri Vončina potegoval tudi za mesto ravnatelja na črnovrški osnovni šoli.

Karmen Vidmar je po imenovanju za Idrijske novice povedala, da sedaj usmerja »pogled v prihodnost z željo, da šola postane varno in spodbudno okolje tako za dijake kot tudi za zaposlene. Pred nami je obeleževanje 120-obletnice ustanovitve prve slovenske realke. S temi dogodki se želimo pokloniti mestu, ki je vedno spodbujalo in cenilo znanje. Naj bo tako tudi v prihodnje«.

karmen-vidmar---18-8-020.jpg