AKTUALNO

Kamera ujela medvedjo družino

Objavljeno: sreda, 6. 10. 2021 ob 13:44 | Spletno uredništvo

Po nedavnem razkritju opustošenja, ki ga medvedi povzročajo na samem obrobju mesta, so se vrstila ugibanja o tem, koliko medvedov pravzaprav hlača okoli mesta. Objavljamo videoposnetek cele medvedje družine, ki je v mestnem predelu Skirca uničila čebelnjak.

Oškodovani lastniki čebelnjaka so medvedu nastavili »video past«. Ostanke polomljenega čebelnjaka so pustili nedotaknjene in si priskrbeli video kamero, ki ob zaznavi premika v neposredni bližini samodejno prične s snemanjem prizorišča. Prvi uničevalni pohod so medvedje v Skirci izpeljali 1. avgusta, v naslednjih 13 dneh pa so prišli še dvakrat. Po postavitvi video kamere je bil v Skirci nekaj dni mir, potem pa so se medvedi vrnili.

Medvedje so postali že tako domači, da jih ni odgnal niti ropot, ki so ga povzročali stanovalci v hiši, niti pasji lajež

Medvedka s tremi mladiči je v torek, 28. septembra, ponoči prihlačala v Skirco. V Ulici zmage pri hišni številki 34, ki ima domače ime »Purflturn«, je medvedjo družino pred hišo družine Moravec posnela video kamera. Kot se jasno vidi s posnetkov, so v medvedji družini mati medvedka in še trije že kar veliki medvedji mladiči.

Da so medvedje postali sila predrzni, potrjuje tudi pričevanje domačinov. Medvedje so postali že tako domači, da jih ni odgnal niti ropot, ki so ga povzročali stanovalci v hiši, niti pasji lajež. Proč od ruševin čebelnjaka so se odpravili šele, ko so stanovalci stopili iz hiše in začeli poditi nepovabljene goste.