Kako pomagati v času epidemije?

Objavljeno: 15. 9. 2020 ob 15:34 - posodobljeno: 16. 9. 2020 ob 13:32 | Spletno uredništvo

V soboto, 12. septembra, smo tudi v Sloveniji obeleževali svetovni dan prve pomoč, ki je letos potekal pod geslom »Prva pomoč v času epidemije«. Območno združenje Rdečega križa Idrija je svetovni dan prve pomoči skupaj s partnerji, predstavniki Civilne zaščite Idrija in predstavniki Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Idrija, obeležilo v ponedeljek, 14. septembra, pred dnevno mestno sobo Pr’ Golitu na osrednjem Mestnem trgu v Idriji.

tanja-tominec-15-9-2020-2.jpg

Občane so seznanili z nekaterimi podatki o delovanju inštitucij med letošnjo epidemijo in časom splošne karantene. Na območju občine Idrija je bilo v času epidemije razdeljenih več kot 35.000 zaščitnih mask, 5 ton materialne pomoči, vzpostavljene so bile tri klicne številke za nudenje psihosocialne pomoči občanom, v prostovoljsko mrežo pa je še vedno vključenih 60 občanov, ki so doslej opravili okoli 5.000 prostovoljskih delovnih ur.

VIDEO POSNETEK

tanja-tominec-15-9-2020-4.jpg

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Tanja TominecIdrijske novice studio
00:00 / 18:23
navednice-modre_edited.png

Število krvodajalcev se je nekoliko zmanjšalo, kar je pokazala tudi zadnja krvodajalska akcija. Vendar pa je to normalno za takšne izredne razmere.

O delovanju Rdečega križa, programih socialne pomoči in sodelovanju s Karitasom ter novostih pri izvajanju krvodajalskih akcij je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem v TV studiu Idrijskih novic spregovorila sekretarka Tanja Tominec. Posebej se je zahvalila tudi vsem darovalcem, ki so pomagali pri zbiranju šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Več in podrobneje pa v posnetku pogovora.

navednice-modre_edited.png

Upamo, da bomo jeseni lahko na morje peljali tudi starejše