Kako do lokalno pridelane hrane?

Objavljeno: četrtek, 26. 3. 2020 ob 15:46

Prihajajoči konec tedna bo agencija ICRA, ki skrbi za nemoteno delovanje pokrite tržnice v Idriji, organizirala poseben prevzem naročenih izdelkov. S to akcijo bodo omogočili meščanom, da tudi v teh zaostrenih razmerah na varen način pridejo do naročenih domačih izdelkov kmetij iz neposredne soseščine.

Avtor: spletno uredništvo

91185530_2837253699653807_88120872484900

Pokrita tržnica je, tako kot ostali trgovski lokali, zaprta. Na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji so se z nekaterimi rednimi ponudniki lokalno pridelane hrane in v soglasju z lokalno skupnostjo dogovorili, da bodo prihajajoči konec tedna vzpostavili začasno »prevzemno točko« za vnaprej naročene prehranske izdelke lokalnih ponudnikov.

Ponudniki bodo naročeno blago pripeljali na Mestni trg pred Golijevo hišo v soboto dopoldne. Med 8. in 10. uro bodo lahko naročene izdelke prevzemali od Kmetije pri Bašlju, med 10. in 12. uro pa od Kmetije Na Ravan. V sredo, 1. aprila, bodo izdelke v Idrijo pripeljali s Kmetije Na Krnicah ob 14. uri.

Organizatorji pri tem opozarjajo, da bo mogoč le prevzem prej preko telefona naročenih izdelkov. Zato naj občani pravočasno pokličejo ponudnike na njihov telefon in se z njimi dogovorijo o količini in ceni izdelkov. Na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji naprošajo vse, naj se obnašajo odgovorno in naj upoštevajo navodila. »Klasična neposredna prodaja ne bo potekala in nakup brez predhodnega naročila ne bo mogoč,« so še zapisali v sporočilu za javnost na agenciji ICRA.