ŠPORT

Jubilejna izvedba vzpona nadvse uspešna

Objavljeno: petek, 1. 10. 2021 ob 7:31 | Avtor besedila: Klavdij Mohorič

Člani Tekaško smučarskega kluba Idrija smo dvajset let svojega delovanja kronali tudi z dvajseto izvedbo Vzpona na Hleviše, ki je kot vedno privabil mnoge športnike in športnice iz različnih koncev Slovenije. Ciljnemu prostoru kolesarskega in tekaškega vzpona je bil letos prvič dodan otroški tek, ki se je iz Idrije preselil pred kočo na Hlevišah.

hlevise-1-10-2021-8.jpg

foto: Jože Opeka

V teku, ki je štel za Pokal primorskih gorskih tekov sta slavila reprezentantka Slovenije v gorskem teku Varineja Drašler (32 minut in 54 sekund) ter reprezentant Slovenije v orientacijskem teku Simon Stanonik (28 minut in 2 sekundi). Na vzponu z gorskimi kolesi je rekord proge lovil naš član Matic Grošelj, ki je izziv opravil nadvse uspešno. Nova rekordna znamka sedaj znaša 21 minut in 12 sekund! Prva je na Hleviše prikolesarila Martina Rupnik Kokošinska (36 minut in 42 sekund).

hlevise-1-10-2021-6.jpeg
hlevise-1-10-2021-5.jpeg

Otroci so tekli na dveh razdaljah. Skupno je na krajši, 400-metrski, ter daljši in zahtevnejši, 1.700-metrski, razdalji teklo kar 42 otrok. Med mlajšimi deklicami je prva v cilj pritekla naša tekmovalka Julija Brus (minuta in 59 sekund), med mlajšimi dečki pa le sekundo hitreje Svit Leban Jež (minuta in 58 sekund). Pri starejših deklicah in dečkih je zmaga ostala doma. Slavila sta Klara Močnik (8 minut in 53 sekund) in Naj Švab Žigon (8 minut in 34 sekund). Tolikšna udeležba otrok in njihovo navdušenje po prihodu v cilj nas izjemno veseli in motivira za nadaljnje izvedbe. Skupno se je vzpona udeležilo 120 tekmovalcev, kar je v teh časih številka, s katero smo lahko zadovoljni.

hlevise-1-10-2021-7.jpg

foto: Jože Opeka

Na podelitvi smo poleg medalj, pokalov in praktičnih nagrad za udeležence podelili tudi nagrado za najbolj redno udeležbo na vzponu. Pršut za vseh 20 vzponov sta prejela Roman Mohorič in Egon Murovec. Čestitamo!

Seveda dogodka ne bi uspeli izpeljati brez prizadevnosti vseh članov kluba, ki so prostovoljno sodelovali pri različnih nalogah in poskrbeli, da je bila sobota na Hlevišah kar se da prijetna. Hvala tudi vsem sponzorjem, ki so ponudili svojo roko: Hidria, Kolektor, Hofman Group, Optika Vogrič, TIR, Alpina, DHL, Tinex, Zavarovalnica Triglav, Zavarovalnica Grawe, Velo Center & Iglu šport Idrija in ostali.

Na podelitvi so poleg medalj, pokalov in praktičnih nagrad za udeležence podelili tudi nagrado za redno udeležbo na vzponu. Pršut za vseh 20 vzponov sta prejela Roman Mohorič in Egon Murovec.

hlevise-1-10-2021-9.jpg
hlevise-1-10-2021-1.jpeg