Jože Erjavec prejel visoko priznanje

Objavljeno: 30. 6. 2020 ob 10:03 | Spletno uredništvo

Na glavnem zboru Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je v soboto, 27. junija, potekal v Ljutomeru, so bila podeljena tudi priznanja Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Red Zveze veteranov vojne za Slovenijo III. stopnje, ki je eno najvišjih priznanj veteranske organizacije, je za svoje dolgoletno, odgovorno in predano delo prejel tudi Jože Erjavec iz Spodnje Idrije.

Jože Erjavec je bil pripadnik Teritorialne obrambe Idrija od leta 1976, kjer je opravljal različne dolžnosti od namestnika poveljnika Voda za protispecialno delovanje pa do člana Območnega štaba Teritorialne obrambe. 
Bil je član Manevrske strukture narodne zaščite v Idriji. V času priprav na vojno in med osamosvojitveno vojno za Slovenijo je bil član vojne sestave Občinskega štaba Teritorialne obrambe Idrija. Leta 2001 je bil med pobudniki in ustanovnimi člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno. En mandat je opravljal funkcijo podpredsednika, dva mandata funkcijo sekretarja območnega združenja, vse preostalo obdobje do danes pa je član predsedstva veteranske organizacije. Jože Erjavec je bil in je še vedno eden izmed stebrov dejavnosti Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno. 
»S svojim odgovornim in predanim delom ter s prispevkom, ki ga je dal uspešnemu delovanju naše veteranske organizacije, si je Jože Erjavec nedvomno zaslužil prejeto priznanje, za kar mu iskreno čestitamo,« je v sporočilu za javnost zapisal predsednik združenja Marijan Platiše. 

joze-erjavec--2-30-6-020.jpg