Jošt Lapajne najhitrejši na Širokem

Objavljeno: 17. 8. 2020 ob 7:32 | Spletno uredništvo

V soboto, 15. avgusta, je Športno kulturno turistično društvo Lom organiziralo Vzpon na Široko. Zaradi epidemije je bil tokrat organiziran le tekaški vzpon, s startom na Postaji pri Mostu na Soči in s ciljem na Turistični kmetiji Široko.

jost-lapajne-17-8-2020.jpg

Tekaška preizkušnja je štela kot pregledna tekma za sestavo slovenske reprezentance v gorskem teku za udeležbo na svetovnem prvenstvu novembra v Španiji, zato so se med 110 udeleženci prvič znašli tudi nekateri vrhunski slovenski gorski tekači. 
V idealnih pogojih s startom ob 9.30 so se tekači odlično znašli na 4,9 kilometrov dolgi progi s 580 metrov višinske razlike.

navednice-modre_edited.png

Vesel sem svojega dosežka, saj je nenazadnje tudi ura pokazala dober čas.

JOŠT LAPAJNE

jost-lapajne-17-8-2020-2.jpg
jost-lapajne-17-8-2020-4.jpg

Med moškimi je zmagal Idrijčan Jošt Lapajne, član Tekaško-smučarskega kluba Idrija, s časom 24:23, kar je tudi nov rekord proge. »Vesel sem. Na startu se je zbrala prava konkurenca, a mislim, da zaradi pomanjkanja tekem nihče od nas ni točno vedel, kako zadeve stojijo, kakšna je forma. Sam sem se odločil za hiter začetek. Sledil mi ni nihče, kar me je prav malo presenetilo. To je pokazatelj dobre trenutne forme v teku v klanec. Tek je bil dokaj strm, a ne dolg, kar mi ustreza. Vesel sem svojega dosežka, saj je nenazadnje tudi ura pokazala dober čas. Upam, da se kot del reprezentance udeležim novembrskega svetovnega prvenstva. Lepo je biti po dolgem času zraven najboljših,« je po tekmi za Idrijske novice povedal Jošt Lapajne.
Drugi je v cilj pritekel Klemen Španring (AD Slovenska Bistrica), tretji pa je bil Luka Tavčar (Calcit Bike Team).
Med ženskami je zmagala Varineja Drašler (29:32), druga je bila Nuša Mali in tretja Klementina Lemut.