AKTUALNO

Janez Janša na zborovanju SDS v Modri dvorani

Objavljeno: ponedeljek, 11. 10. 2021 ob 8:45 - zadnja posodobitev: 11. 10. 2021 ob 10:04 | Avtor besedila: Damijan Bogataj - fotografije: sds.si

Z državno himno, ki jo je zapel Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe iz Črnega Vrha nad Idrijo, se je v soboto, 9. oktobra popoldne, v Modri dvorani v Idriji pričelo regijsko srečanje članov in podpornikov ter simpatizerjev stranke SDS severne Primorske. Po dopoldanskem burnem srečanju v Marezigah se je strankinega srečanja popoldne v Idriji udeležil tudi predsednik stranke in vlade Janez Janša, ki so ga udeleženci zborovanja sprejeli z velikim navdušenjem.

sds-11-10-2021-3.jpg
sds-11-10-2021-2.jpg

Kot prvi od številnih gostov je zbrane v Modri dvorani pozdravil domači župan Tomaž Vencelj. Zahvalil se je za čestitke za uvrstitev Idrije na drugo mesto med vsemi občinami v državi po številu cepljenih občanov. »Stvar smo zastavili na tak način, da smo občinska oblast in vse velike gospodarske družbe stopile skupaj in tako smo spromovirali stvar, kolikor se je najbolj dalo.« Pohvalil je vlado, ki jo vodi Janez Janša, saj naj bi ta znala prisluhniti težavam lokalnih skupnosti. Predsednika pa je spomnil še na to, da bi morala vlada v Ljubljani končno spoznati, da bi morali občini Idrija in podobnim priznati stroške zimske službe. Ni namreč logično, da občina Piran in občina Idrija dobita enako sredstev za plačevanje zimske službe, medtem ko občina Idrija za zimsko službo nameni skoraj milijon evrov, občina Piran pa nič.

tomaz-vencelj-11-10-2021.jpg

Tomaž Vencelj je poudaril, da bi morala vlada v Ljubljani končno spoznati, da so stroški zimske službe po občinah različni

janez-jansa-11-10-2021.jpg
sds-11-10-2021-5.jpg
andrej-poglajen-11-10-2021.jpg

Andrej Poglajen je poudaril, da je SDS stranka prihodnosti in stranka, ki daje priložnost mladim

sds-11-10-2021-9.jpg

V vrsti govornikov, ki so pozdravljali zbrane in govorili o delovanju stranke na terenu, so bili Miha Kaplej iz Ajdovščine, generalni sekretar mladine SDS Nejc Brence, evropska poslanka Romana Tomc in minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Zbranim so se predstavili kandidati za poslance državnega zbora po vseh okrajih in prvi med njimi Andrej Poglajen, ki bo kandidiral v Idriji. V ognjevitem nagovoru je poudaril, da je SDS stranka prihodnosti in stranka, ki daje priložnost mladim. Predstavili so se še kandidati Danijel Krivec, Elena Zavadlav Ušaj, Gabrijela Kodre in Eva Irgl.

sds-11-10-2021-6.jpg
sds-11-10-2021-8.jpg
sds-11-10-2021-4.jpg

Zadnji od govornikov je bil predsednik stranke SDS Janez Janša. Pohvalil je gostoljubnost Idrije in povedal, da je bil v tem mesecu že dvakrat v Idriji in da se prihodnji torek v Idrijo spet vrača, saj bo tam potekal sestanek s predstavniki slovenskega avtomobilskega grozda in dela vlade. Govorili bodo o pomoči države tej panogi, ki prispeva pomemben delež k nacionalnemu gospodarstvu. Pohvalil je kandidate stranke na pomladnih volitvah za državni zbor ter poudaril, da si stranka SDS želi sodelovanja z drugimi. Napovedal je zmago stranke SDS na pomladnih volitvah ter okrcal nacionalno televizijo, ki ne spremlja delovanja stranke SDS niti vseh projektov vlade.

Organizatorji regijskega srečanja so poskrbeli tudi za degustacijo idrijskih žlikrofov, za dobro voljo pa je poskrbel ansambel Štravs.

sds-11-10-2021-7.jpg