ŠPORT

Jan Tratnik trenira v Španiji

Objavljeno: ponedeljek, 20. 12. 2021 ob 8:08 | Spletno uredništvo

Priprave na novo kolesarsko sezono so že v polnem teku. Ekipa Bahrain-Victorious se je za 14 dni zbrala v španski Altei in pričela s pripravami za sezono 2022. Po jesenskem počitku se na nove izzive pripravlja tudi Jan Tratnik.

jan tratnik-20-12-21.jpg

foto: osebni arhiv in Bettini Photos

navednice-modre_edited.png

Med prazniki bom vse skupaj malo pustil in si vzel nekaj dni aktivnega počitka, saj me v januarju in februarju čaka še veliko priprav v toplih krajih. Vesel sem, da se počutje izboljšuje. Motivacije ne manjka in že komaj čakam prve dirke.

JAN TRATNIK

»Sezona 2022 je v polnem zamahu. Po dolgem odmoru v oktobru, sem z novembrom že začel trenirati. Seveda so bili prvi dnevi namenjeni temu, da se je telo spet navadilo na aktivnosti. Vse je potekalo v zmernem tempu. Kot vsako leto, mesec november in december izkoristim tudi za druge športe kot so tek, pohodi, MTB, tek na smučeh (če so vremenski pogoji) in vaje za stabilizacijo trupa, ki jih delam vsak drugi dan. Veliko poudarka namenim tudi dihalnim vajam in strečingu, saj lahko v nasprotnem primeru, ob tako raznolikih športih, hitro pride do kakšne poškodbe« je zapisal Jan Tratnik ter dodal, da je te dni na ekipnih pripravah v Španiji, kjer bo ostal dva tedna. 

»Opravili smo vse zdravstvene preglede, sestanke glede programa dirk, spoznali nove člane ekipe in izkoristili sončno vreme za dobre treninge. Priprave se sicer počasi že zaključujejo in moram reči, da sem izjemno zadovoljen s trenutno pripravljenostjo, sploh za ta čas. Ko pridem domov, bom verjetno opravil še nekaj treningov. Med prazniki bom vse skupaj malo pustil in si vzel nekaj dni aktivnega počitka, saj me v januarju in februarju čaka še veliko priprav v toplih krajih. Vesel sem, da se počutje izboljšuje. Motivacije ne manjka in že komaj čakam prve dirke« je še za medije povedal Jan Tratnik.

jan-tratnik3-20-12-21.jpg
jan-tratnik2-20-12-21.jpg