Jan Tratnik tekmoval na Nizozemskem

Objavljeno: ponedeljek, 19. 4. 2021 ob 7:36 - zadnja posodobitev: 19. 4. 2021 ob 8:02 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik je zelo zadovoljen z razpletom nizozemske klasike Amstel Gold, kjer je opozoril nase. Na tej zahtevni 219 kilometrski preizkušnji je ciljno črto prevozil kot 47. tekmovalec z zaostankom 2 minut in 12 sekund za zmagovalcem.

foto: Bettini

jan-tratnik-19-4-2021-5.jpg

»Današnja dirka je bila težka, ampak sem imel zelo dobre noge in počutil sem se izjemno dobro. Poskušal sem z zgodnjimi napadi in hotel narediti dirko atraktivno. Bil sem zelo aktiven na zadnjih krogih, ampak mi na žalost ni uspelo izpeljati uspešne akcije. Zadnjič na Cauberg sem za glavnino zaostal le nekaj metrov. Mislim, da sem potrošil preveč energije prej, ampak ničesar ne obžalujem. Z ekipo smo lahko zadovoljni z napadalnim dirkanjem in Matejevo uvrstitvijo med najboljših deset. Sam sem pa tudi vesel, da se treningi iz višinskih priprav obrestujejo in komaj čakam naslednje dirke,« je po tekmi povedal Tratnik.

jan-tratnik-19-4-2021-1.jpeg
navednice-modre_edited.png

V kratkem času bo zelo veliko potovanja in dirk, ampak se s tem ne obremenjujem in komaj čakam, da zopet pripnem številko.

JAN TRATNIK

Pred to tekmo je formo stopnjeval na višinskih pripravah pod vulkanom El Teide, ki jo poznavalci prištevajo med boljše destinacije za uspešne treninge predvsem zaradi višine, poletnega vremena in lepih cest. Družbo sta mu na pripravah delala klubska kolega Caruso in Poels. Za uspešen potek priprav pa so skrbeli tudi člani klubske ekipe, ki so naredili vse, da so priprave potekale gladko. Poskrbljeno je bilo za spremstvo na treningih, kakovostno prehrano, regeneracijo in servis ter vzdrževanje koles.

V prihodnjih mesecih ima Jan Tratnik zelo natrpan urnik. Pred njim so sedaj dirka po Romandiji, Giro d’Italia in Dirka po Sloveniji. »V kratkem času bo zelo veliko potovanja in dirk, ampak se s tem ne obremenjujem in komaj čakam, da zopet pripnem številko,« je povedal Jan Tratnik.