Jan Tratnik spet doma

Objavljeno: petek, 4. 6. 2021 ob 13:30 | Spletno uredništvo

Včeraj so številni prijatelji ob povratku v domačo Idrijo pozdravili kolesarja Jana Tratnika. Na mostu čez Nikovo pod gradom so izobesili pozdravne transparente, slavje pred bifejem 3x3 v idrijskem mestnem središču pa je trajalo še pozno v noč.

jan-tratnik-4-6-2021-2.jpg

foto: Brane Poljanšek

Med prvimi je dobrodošlico športnemu junaku izrekel tudi idrijski župan Tomaž Vencelj. Slednji je bil tudi na čelu idrijske delegacije navijačev na trasi Gira d’Italia, ki je letos potekala tudi po Brdih.

Po nekajdnevnem počitku se Jan Tratnik odpravlja na dirko po Sloveniji, ki pa letos ne bo potekala skozi Idrijo. Tekmovalci se bodo najbolj približali Idriji peti dan dirke, ko bodo kolesarili na trasi od Ljubljane do Novega Mesta. V uvodnem delu jih bo pot vodila do Škofje Loke in Gorenje Vasi od koder se bodo podali čez Polhograjske dolomite proti Brezovici in od tam do cilja v Novem Mestu.

Na startu 27. dirke Po Sloveniji, ki že četrto leto poteka pod prepoznavnim sloganom »Fight for green« / »Boj za zeleno«, sicer pričakujejo 126 kolesarjev, kolikor jih je trenutno prijavljenih.

jan-tratnik-24-5-2021-6.jpg
jan-tratnik-4-6-2021.jpg

Kdo so dejanski favoriti, bo znano takrat, ko bo startna lista dokončna. Celotno dirko bosta znova prenašala tako Eurosport kot tudi RTV Slovenija. Že pretekle izvedbe kolesarske dirke so potrdile dejstvo, da si je slovenska »zelena pentlja« že izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj si je zadnjo dirko v letu 2019 ogledalo več kot 11 milijonov gledalcev s celega sveta, dirka pa je požela tudi veliko pozitivnih odzivov na družbenih omrežjih.

Letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 803 kilometre, pa se bo pomerilo skupno 19 ekip, od tega štiri ekipe svetovne serije UCI World Tour: UAE Team Emirates (ZAE), Astana – Premier Tech (KAZ), Bahrain Victorious (BHR) ter Team BikeExchange (AUS).