Jan Tratnik proti ognjeniku

Objavljeno: 5. 10. 2020 ob 8:52 | Spletno uredništvo

Šele dva tedna je od tega, kar se je zaključila dirka po Franciji, pa so oči svetovne kolesarske javnosti že usmerjene v 103. italijansko pentljo. Prireditelji bodo izpeljali dirko v celotnem obsegu z 21 etapami in dvema prostima dnevoma, za nameček so na 3.497 km zrežirali še izjemno težko preizkušnjo s kar tremi posamičnimi kronometri in petimi gorskimi ter šestimi hribovskimi etapami s 50 kategoriziranimi vzponi in 40.000 metri višinske razlike. Od enajste etape do konca bo le še ena ravninska. Danes kolesarji proti Etni.

jan-tratnik-5-10-2020.jpg

foto: Bettini

V tretji etapi je izkušeni Italijan Diego Ulissi, sicer aktualni zmagovalec dirke po Sloveniji, po 3,7 kilometra dolgem vzponu slavil v ciljnem sprintu trojice najboljših, prehitel pa je debitanta na Giru, Slovaka Petra Sagana in Danca Mikkela Froelicha Honora. Odličen kolesar Jan Tratnik iz Idrije je po tretji etapi v skupnem seštevku na sedmem mestu.

»Zelo, zelo težak kronometer. Močan veter in predvsem sunki vetra so kronometer dodatno otežili in celoten kronometer je bil zelo nevaren. Med vožnjo sem moral večkrat preiti iz kronometer pozicije na držo zgoraj, saj je bilo nevarno za padec. Tudi asfalt je zelo drsel in ni bilo dobrega oprijema. Nikakor nisem mogel dobiti dobrega ritma, saj me je veter premetaval levo in desno. Ampak ja, v teh okoliščinah sem dal vse od sebe, to je bil moj maximum, škoda samo parih stotink, ki so me je ločile od deseterice,« je po petkovem kronometru povedal Tratnik.

Danes, v ponedeljek, 5. oktobra, kolesarje čaka nova zahtevna etapa od Enne do zaključnega vzpona na Etno v dolžini 150 km. Na cesti proti ognjeniku je četrto etapo leta 2017 dobil Jan Polanc.

navednice-modre_edited.png
jan tratnik-24-4-20-2.jpg

Nikakor nisem mogel dobiti dobrega ritma, saj me je veter premetaval levo in desno. Ampak v teh okoliščinah sem dal vse od sebe, to je bil moj maksimum.

JAN TRATNIK