Jan Tratnik po poškodbi začenja novo sezono

Objavljeno: petek, 5. 3. 2021 ob 14:50 | Spletno uredništvo

Najboljši idrijski kolesar Jan Tratnik okreva po nesreči. V soboto, 6. marca, bo v Toskani začel novo kolesarsko sezono na dirki Bele ceste, ki sodi med zahtevnejše kolesarske izzive svetovne serije.

Kolesarji se bodo pomerili na selektivni dirki na izpadanje. Posebnost dirke je ta, da bo pot vodila kolesarje po dolgih makadamskih odsekih. Vožnja po teh pa je v primerjavi s svežim asfaltom zelo podobna loteriji. »Z ekipo smo načrtovali, da začnem sezono že prejšnji konec tedna v Belgiji, a mi je načrte prekrižala poškodba na enem od treningov,« je povedal Jan Tratnik pred odhodom v Italijo. Sedaj je okreval po poškodbi, ki jo je dobil na enem od zadnjih treningov. S kolesom je pri veliki hitrosti zapeljal na oljni madež in grdo padel. Zdravniki so mu pokrpali odrgnine in ugotovili, da je ob padcu utrpel tudi pretres možganov.

Po končani dirki v Toskani se bo Jan Tratnik odpravil na enotedensko klasiko od Tirenskega do Jadranskega morja, ki se bo pričela v sredo. Kakovost italijanskega asfalta bo kot vse kaže spet preizkusil na slavnem Giru, ki se bo letos dotaknil tudi cest v Brdih. Med navijači je še živ spomin na njegov lanskoletni uspeh kariere, ko je v Benečiji slavil etapno zmago.

Glede izida dirke v Toscani pa je pred odhodom v Italijo povedal: »Kazalci so zelo spodbudni, a dirka je druga zgodba, toliko bolj ker je to letos prva dirka v novi sezoni.«

foto: jan-tratnik.com