Jan Tratnik odstopil v Toscani

Objavljeno: 3. 8. 2020 ob 8:12 | Spletno uredništvo

Vrhunski cestni kolesar Jan Tratnik, ki te dni utrjuje kondicijo v okolici Idrije, se bo prihodnji konec tedna odpravil na Češko, kjer se bo udeležil dirke.

jan tratnik-3-8-20.jpg

Jan Tratnik se je udeležil klasike Strade Bianche, prve letošnje preizkušnje v kolesarski svetovni seriji. Gre za prestižno dirko po toskanskih makadamskih cestah, ki pa se ni končala po njegovih pričakovanjih. Skupaj s kolegi iz ekipe Bahrain-McLarn je odstopil.

»Ponovni začetek sezone, ki se žal ni končal po pričakovanjih. Že od starta sem čutil močan vpliv vročine. Po makadamskih odsekih je bilo zaradi prahu in peska res težko dihati. Na enem od teh odsekov sem dobil defekt, tako da sem izgubil res veliko časa, da sem menjal prednjo zračnico. Skušal sem nazaj uloviti glavnino, vendar je bilo nemogoče. Ko sem se vozil med spremljevalnimi avtomobili, se ni videlo niti dva metra naprej. Vmes sem še zapeljal s ceste in izgubil še nekaj dodatnih sekund. Glavnine ni bilo mogoče uloviti, saj je bila vožnja med avtomobili res nevarna. Sem razočaran, ampak že razmišljam o dirki po Češki, ki me čaka naslednji teden« je za medije povedal Jan Tratnik.