TRATNIK ODSTOPIL V ANGLIJI

IDRIJA, 1. oktobra – Načrti za dober rezultat na kolesarski dirki v Angliji se Janu Tratniku niso izšli. V nemogočih vremenskih razmerah je sredi dirke na svetovnem prvenstvu odstopil.

jan-tratnik-30-9-2019.jpg

Sprva je kazalo na velik uspeh slovenskih kolesarjev, saj so se ti odločili za skupinski pobeg. V hudih nalivih, ki so spremljali kolesarje domala ves čas dirke, pa so jih zasledovalci ujeli in tako so načrti za odličen rezultat dobesedno odplavali po vodi. Jan Tratnik pa ni bil edini, ki je priznal nemoč pred silami narave. Razmere na trasi dirke so bile tako slabe, da so organizatorji kar za 24 kilometrov skrajšali dirko, saj so poplave zalivale cestišča.

Jan Tratnik se je po odstopu na svetovnem prvenstvu v Angliji preselil na Hrvaško. Tam bo danes začetek petdnevne dirke, na kateri ob Janu Tratniku nastopa še drugi kolesar iz Idrije. V dresu Ljubljana Gusto Santic bo pedala vrtel Matic Grošelj. Kolesarji startajo danes v Osijeku, po šestih etapah pa bodo dirko sklenili 6. oktobra v Zagrebu. Tekmovalci bodo morali prekolesariti 1.022 kilometrov, najzahtevnejša pa bo peta etapa, ki se bo začela v Rabcu v Istri in končala z vzponom na Platak pri Reki.