ŠPORT

Jan Tratnik odličen na svetovnem prvenstvu

Objavljeno: ponedeljek, 20. 9. 2021 ob 13:10 | Spletno uredništvo

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu se je včeraj začelo s kronometrom. Ob belgijskih cestah je bilo ogromno navijačev, bučno so spodbujali predvsem svoja favorita za najvišja mesta, ki pa ju je v izjemnem finišu premagal Italijan Filippo Ganna. Slovenca nista razočarala, na povsem ravninski progi, ki ni bila po njunem okusu, je Tadej Pogačar osvojil deseto mesto, Jan Tratnik pa petnajsto.

Jan Tratnik je po mnenju direktorja reprezentanc Martina Hvastije odpeljal svoj najboljši kronometer na ravninski progi. Čeprav je za Pogačarjem zaostal kar pet mest, je bilo to le enajst sekund. Presenetil je selektorja Marka Polanca, da se je sestavil po izčrpavajoči Vuelti, sebe pa tudi. »Na startu sem si nastavil tempomat in sem presenečen, da sem obdržal visoko moč do cilja. Le v zadnjih treh kilometrih sem imel krizo, očitno sem tam izgubil sekunde za deseterico. Ampak nimam si česa očitati,« je dejal odlični idrijski kolesar, ki je dosegel svoj drugi najboljši rezultat na svetovnih prvenstvih.

navednice-modre_edited.png

Na startu sem si nastavil tempomat in sem presenečen, da sem obdržal visoko moč do cilja.

Le v zadnjih treh kilometrih sem imel krizo, očitno sem tam izgubil sekunde za deseterico. Ampak nimam si česa očitati.

jan-tratnik-20-9-2021-2.jpg

»Včasih sem boljše vozil kronometer na etapnih dirkah, zato smo se vprašali, kaj lahko naredimo. Malo smo spremenili trening, to sem prvič preizkušal, in če potegnem črto, je bilo kar uspešno,« je še dodal Jan Tratnik.

Kolesarsko tekmo v kronometru so prenašale številne televizijske postaje. Režiser prenosa na RTV Slovenija pa ni imel srečne roke, saj je gledalcem predvajal oglasni blok prav v trenutkih, ko je tekmoval Jan Tratnik. Gledalci, ki so spremljali neposredni prenos preko kanala Eurosport, pa so videli Jana Tratnika brez nadležnih reklam.