Jan Tratnik ne bo zamenjal ekipe

Objavljeno: 10. 11. 2020 ob 11:32 | Spletno uredništvo

30-letni Jan Tratnik, ki je na Dirki po Italiji nadaljeval niz slovenskih etapnih zmag, ne bo zamenjal kluba. Pri ekipi Bahrain McLaren so potrdili, da bo tudi prihodnjo sezono član izbrane vrste.

foto: Bettini

Po koncu Dirke po Španiji je vodstvo ekipe Bahrain McLaren oznanilo enoletno podaljšanje pogodb s kar devetimi dosedanjimi kolesarji, med katerimi pa je od Slovencev naveden le Jan Tratnik. Veteran Grega Bole in reprezentant Luka Pibernik sta ostala brez podaljšanja pogodbe, večina izmed 18 ekip svetovne serije pa že ima zapolnjene ekipe za leto 2021.

V ekipi, ki jo je konec leta 2016 pomagal ustanoviti Milan Eržen, od slovenskih kolesarjev tako ostajajo Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik. Pred iztekajočo se sezono so tehnično bazo preselili v Slovenijo, Gorazd Štangelj je športni direktor, med osebjem pa je še kar nekaj Slovencev.

Jan Tratnik je z zmagoslavjem na 16. etapi preteklega Gira poskrbel za sploh edino etapno zmago ekipe Bahrain McLaren na eni izmed treh največjih tritedenskih dirk sezone.

Prav Jan Tratnik je sicer z zmagoslavjem na 16. etapi preteklega Gira poskrbel za sploh edino etapno zmago ekipe Bahrain McLaren na eni izmed treh največjih tritedenskih dirk sezone. 30-letni Idrijčan je v sosednji Furlaniji sprva šel v večji skupinski beg, nato pa je poskušal s samostojnim napadom, v zaključku v mestu San Daniele del Friuli pa dobil sklepni dvoboj za uspeh kariere.

Tratnik se je Bahrajnčanom pridružil pred dvema sezonama, ko se mu je po osmih letih uspelo vrniti na elitno raven svetovne serije (prej ProTour). V tem času je slavil dve zmagi: uvodni prolog na Dirki po Romandiji 2019 in omenjeno 16. etapo na Dirki po Italiji 2020.

»Čeprav je bilo 2020 izredno nemirno leto, so ti fantje ostali 100-odstotno osredotočeni, tako da je odlično, da jih bomo imeli na našem potovanju tudi prihodnje leto. Ko končujemo to sezono, resnično čutim, da v moštvu vlada pravo tovarištvo, kar mislim, da se bo še bolj izrazilo na cestah prihodnje leto. Vedno bomo ekipa, kjer je kolesar najpomembnejši, tako da bodo imeli ti fantje na kolesu vso podporo osebja, ki je enako predano doseganju uspehov,« je zapisal vodja ekipe Rod Ellingworth, sicer soustanovitelj ekipe Sky, ki je lani prevzel vajeti pri Bahrajnčanih.

Po objavljenem UCI-koledarju se bo tako svetovna serija začela z etapno dirko Po Združenih arabskih emiratih (21. - 27. februar) in tradicionalnim odprtjem evropske sezone Omloop Het Nieuwsblad (27. februarja) v Belgiji.

Jan Tratnik se je po povratku z Gira oglasil tudi v TV Studiu Idrijskih novic, kjer je v pogovoru z Erikom Logarjem ocenil sezono in malce dvoumno napovedal tudi svojo prihodnost med najboljšimi kolesarji sveta. Kaj se je dogajalo v ozadju ostaja skrivnost. Dejstvo pa je, da si je Jan Tratnik z odmevnimi uspehi v tej sezoni utrdil mesto med najboljšimi kolesarji svetovne serije.

Posnetek pogovora iz TV Studia Idrijskih novic si lahko ogledate na povezavi.

VIDEO POSNETEK