ŠPORT

Jan Tratnik navdušil v Tokiu

Objavljeno: ponedeljek, 26. 7. 2021 ob 10:45 | Avtor besedila: Erik Logar

Kot prvi izmed treh idrijskih športnikov na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu je nastopil kolesar Jan Tratnik in na cestni dirki pustil izjemen pečat. Imel je namreč veliko zaslug, da je Tadej Pogačar na koncu osvojil bronasto olimpijsko medaljo. Prvo za slovenske kolesarje.

jan-tratnik-26-7-2021.jpg

foto: Aleš Fevžer

Jan Tratnik, tretji idrijski cestni kolesar po Valterju Bonči (1988 Seul in 1992 Barcelona) in Borutu Božiču (2008 Peking) z nastopom na olimpijadi, je že pred nastopom vedel, da bo njegova vloga pomoč Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču k odmevnemu rezultatu. In svoje delo je opravil s tako odliko, da je požel številne čestitke ne le iz domače Idrije, temveč iz celotne Slovenije, pa tudi iz tujine, v superlativih pa so njegov nastop že med prenosom opisovali komentatorji na slovenski nacionalni televiziji in na Eurosportu. Tratnik, znan tudi po vzdevku Syuk, je bil kar 100 kilometrov na čelu glavnine in narekoval tempo, s katerim je slovenska reprezentanca nadzorovala potek 234 kilometrov dolge dirke, ter s tem tlakoval pot do prve slovenske olimpijske medalje v Tokiu.

navednice-modre_edited.png

Zelo sem vesel, da sem lahko pripomogel k tej medalji. Sam vem, da na taki trasi ne morem zmagati, ampak če lahko kakorkoli pripomorem k ekipnemu uspehu, bom dal vse za to. Vesel sem, da smo dosegli to, po kar smo prišli.

jan-tratnik-26-7-2021-3.jpeg

foto: jan-tratnik.com

»Zelo sem vesel, da sem lahko pripomogel k tej medalji. Skozi celotno dirko sem se super počutil in v čast mi je bilo delati za Tadeja in Primoža. Sam vem, da na taki trasi ne morem zmagati, ampak če lahko kakorkoli pripomorem k ekipnemu uspehu, bom dal vse za to. Vesel sem tudi, da smo dosegli to, po kar smo prišli. Seveda bi bilo še bolje zmagati, ampak glede na to, da so vsi narodi dirkali proti nam, smo iz dirke res veliko iztržili. Res sem izjemno ponosen, da sem lahko del te zgodbe. Tudi zato, ker so bile to moje prve olimpijske igre,« je po zaključku zapisal Tratnik, ki je na koncu v cilj pripeljal na 67. mestu.

Če je Tratnik ponosen na svoj nastop, pa smo prebivalci občine Idrija ponosni, da je Tratnik naš sokrajan. Jan, tudi z naše strani iskrene čestitke za nepozaben nastop.