Jan Tratnik na odličnem petem mestu

Objavljeno: sreda, 12. 5. 2021 ob 13:08 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik v teh dneh uspešno tekmuje na eni najprestižnejših kolesarskih tekmovanj na svetu – na Dirki po Italiji. Slavni Giro d’ Italia je težka preizkušnja za vse kolesarje svetovne serije. Na včerajšnji etapi od Piacenze do Sestole je zmagal Jan Dombrowski, najboljši Slovenec v etapi je bil Jan Tratnik na petem mestu.

jan-tratnik-12-5-2021-2.jpg

foto: Bettini Photos, Miwa Iijima

Slabe pol minute za vodilnim je v deževni in hladni etapi v cilj prišel Idrijčan Jan Tratnik, ki vozi za ekipo Bahrain Victorious. Njegov moštveni kolega Matej Mohorič je bil nekoliko bolj v ozadju, potem ko je velik del druge polovice razgibane trase vlekel glavnino za kapetana, Španca Mikela Lando.

Jan Tratnik je bil član ubežne skupine, ki je imela realne možnosti za oblikovanje razpleta etape. »Na začetku si nisem mislil, da bo pobeg uspel, ampak bolj ko smo se bližali koncu bolj sem verjel, da lahko uspemo, saj je prednost ostajala visoka. Počutje je bilo mešano. Od starta super, potem nekaj krize in finale odlično. Na zadnjem klancu sem dal vse od sebe, to je bil moj maksimum. Če bi bil finale malo lažji, bi lahko upal staviti na etapno zmago, ampak danes se žal ni izšlo. Res sem zadovoljen z vožnjo in borbo. To mi daje zelo veliko motivacije za naprej. Zahvalil bi se tudi ekipi, da so mi pustili proste roke v finalu in da sem lahko dirkal zase. Čestitke vsem v ekipi, ki so opravili izjemno delo za Lando, on pa je potem samo še dokončal odlično ekipno delo,« je po končani etapi za medije povedal Jan Tratnik.

Danes je na sporedu 177 kilometrov dolga etapa za sprinterje od Modene do Cattolice, ki bo po zahtevnem dnevu v dežju pravšnja za počitek favoritov pred zahtevnim nadaljevanjem Gira z gorskimi cilji v četrtek, soboto in nedeljo.

jan-tratnik-12-5-2021.jpg