Jan Tratnik na letalo za Palermo

Objavljeno: 29. 9. 2020 ob 11:55 - posodobljeno: 29. 9. 2020 ob 14:34 | Spletno uredništvo

Najboljši idrijski kolesar Jan Tratnik danes pakira kovčke in z letalom potuje na Sicilijo. Tam bo v soboto med svetovno elito štartal na dirki po Italiji. Nova dirka prinaša tudi nove priložnosti.

foto: Bettini 

Sodelovanje na svetovnem prvenstvu se za Jana Tratnika ni izšlo po načrtih. Imel je neverjetno smolo, da se mu je na kronometru zlomilo krmilo in tako je veliko energije porabil za lovljenje ravnotežja. Končno 24. mesto je solidno, pričakoval pa je več.

V cestni dirki na svetovnem prvenstvu je bil zadolžen za pomoč Primožu Rogliču in vseskozi skrbeti za to, da je imel Roglič dobro pozicijo za finale. »Bil sem kot njegov osebni stražar. Svoje delo sem zaključil dva kroga do cilja. Počutil sem se zelo dobro in vesel sem, da sem lahko pripomogel k uspehu reprezentance. Najbolj pa sem zadovoljen s celotno ekipo, saj je vsak opravil svojo nalogo 100-odstotno, tako kot smo se dogovorili. Tako smo bili reprezentanca, ki je poživila dirko, predvsem s Tadejevim napadom in Primoževim zaključkom v finalu

Z rezultati slovenske reprezentance je bil zadovoljen tudi selektor Andrej Hauptman. Zaveda se, da ima Slovenija močno reprezentanco, ki bo skušala poseči po najvišjih uvrstitvah tudi prihodnje leto na olimpijskih igrah. »Vrhunski rezultat, vrhunsko dirkanje. Z vsemi sem zadovoljen. Kar smo se dogovorili, so tudi naredili. Ekipni duh je in to je najpomembnejše. Manjkala je pika na i, ampak sem prepričan, da je ta reprezentanca sposobna prikolesariti na vrh. Slej ko prej bosta prišli medalja in mavrična majica. Zelo sem zadovoljen s tem, kar so pokazali. Pokazali smo, zakaj smo številka ena v nacijah,« je po svetovnem prvenstvu povedal selektor Andrej Hauptman.

Rezultate s svetovnega prvenstva so kolesarji shranili v svoje dosjeje. Najboljši pa danes že ponovno pakirajo kovčke in z letalom potujejo v Palermo, kjer jih v soboto čaka Giro d’Italia. Med njimi je tudi Jan Tratnik.

navednice-modre_edited.png

Najbolj sem zadovoljen s celotno ekipo, saj je vsak opravil svojo nalogo stoodstotno, tako kot smo se dogovorili. Tako smo bili reprezentanca, ki je poživila dirko, predvsem s Tadejevim napadom in Primoževim zaključkom v finalu.

jan-tratnik-29-9-2020-2.jpg