Jan Tratnik končal dirko po Poljski

Objavljeno: 10. 8. 2020 ob 10:22 | Spletno uredništvo

Odličen cestni kolesar Jan Tratnik je končal dirko po Poljski. Vidnejšega rezultata ni zabeležil, a je kljub temu zadovoljen, saj se je profesionalna karavana najboljših cestnih kolesarjev po dolgem premoru zaradi koronavirusa spet vrnila na dirke.

jan-tratnik-10-8-2020.jpg

foto: Bettini / FB Jan Tratnik Fan club

Kot je povedal Jan Tratnik po zaključeni dirki, so v ekipi zadovoljni s potekom dirke. »Dirka je bila res ’čudna’, saj so bile vse etape zelo zaprte. Dejansko je o vsem odločal začetni ekipni kronometer. Dvakrat je bil sprint, zadnji dan pa končno težja etapa, saj smo na vse klance šli hitro.« Na prvem dolgem klancu je imel Jan Tratnik težave s sledenjem najboljšim, vendar se mu je uspelo vodilnim priključiti na drugem klancu. »Na finalnih krogih sem čutil močno utrujenost, ampak sem nekako zgrizel in končal v drugi grupi. Zelo sem vesel, da je za menoj etapna dirka, saj je to res poseben občutek po dolgem tekmovalnem premoru. Rezultata žal nismo naredili, vendar smo zadovoljni z načinom dirkanja,« je še povedal Jan Tratnik.

navednice-modre_edited.png

Dirka je bila res ’čudna’, saj so bile vse etape zelo zaprte. Dejansko je o vsem odločal začetni ekipni kronometer. Dvakrat je bil sprint, zadnji dan pa končno težja etapa, saj smo na vse klance šli hitro.