Jan Tratnik je junak dneva!

Objavljeno: 21. 10. 2020 ob 7:17 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik je včeraj zmagal na 16. etapi letošnje Dirke po Italiji, potem ko se je izkazal za najmočnejšega izmed 28 ubežnikov. Vrhunski kolesar iz Idrije se je po pogumnem napadu veliko časa sam boril s kilometri na čelu dirke, na zadnjem kategoriziranem vzponu dneva pa ga je ujel Avstralec Ben O'Connor, ki pa v zadnjem kilometru ni imel odgovora na silovito pospeševanje izjemnega Jana Tratnika.

jan-tratnik-21-10-2020.jpg

foto: EPA

Včerajšnja zmaga je bila tretja v karieri na dirkah, kjer ni šlo za vožnjo na čas, saj je ob naštetih na kronometrih doslej zbral še pet zmag. Najboljši je bil na klasiki Limburg (2018), postal pa je tudi državni prvak na cestni dirki (2016). Doslej je v karieri zabeležil eno zmago v skupnem seštevku večetapnih dirk, in sicer na dirki po Slovaškem leta 2017. Tridesetletnik je bil po prvi zmagi na tritedenskih preizkušnjah, osmi slovenski na Giru, zelo zadovoljen. »Ti dnevi tukaj so posebni, saj smo blizu Slovenije. V zaključku sta bila moj brat in moje dekle. Želel sem nekaj odnesti od tu, saj me v naslednjih dneh čakajo zahtevne etape,« je prve vtise po izjemnem uspehu strnil Jan Tratnik. »Že takoj po prvem prečkanju ciljne črte sva se odpeljala z Boarom, na drugem prečkanju vzpona pa sem poskusil sam. Na zadnjem sem se posvetil svojemu tempu, želel pa sem iti čim hitreje. Toda O'Connor me je ujel in odlično sva sodelovala. V zadnjih treh kilometrih sem bil na meji. Ko pa sem 500 metrov pred ciljem videl svoje dekle, sem dobil dodatno energijo in letel proti ciljni črti,« je v smehu dogajanje na včerajšnji etapi pokomentiral presrečni zmagovalec.

navednice-modre_edited.png

Že takoj po prvem prečkanju ciljne črte sva se odpeljala z Boarom, na drugem prečkanju vzpona pa sem poskusil sam. Na zadnjem sem se posvetil svojemu tempu, želel pa sem iti čim hitreje. Toda O'Connor me je ujel in odlično sva sodelovala. V zadnjih treh kilometrih sem bil na meji. Ko pa sem 500 metrov pred ciljem videl svoje dekle, sem dobil dodatno energijo in letel proti ciljni črti.

VIDEO POSNETEK

jan tratnik-24-4-20-4.jpg

Jana Tratnika smo v aprilu gostili tudi v TV studiu Idrijski novic. V pogovoru z Erikom Logarjem je spregovoril o takratnih razmerah, povezanih z epidemijo. Odgovoru na konkretno vprašanje novinarja, koliko je vredno njegovo profesionalno kolo, pa se je vrhunski idrijski kolesar spretno izognil. Kako, pa v posnetku pogovora iz studia.