Pet let nazaj sem le sanjal o takšnem uspehu

Objavljeno: 30. 10. 2020 ob 19:34 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik je z izjemno zmago v 16. etapi Dirke po Italiji postavil nov mejnik idrijskega športa. Zaradi protikoronskih ukrepov mu Idrijčani niso smeli pripraviti svečanega sprejema, kljub temu pa so ob cesti izobesili nekaj transparentov in balonov, s katerimi so javnost opozorili, da v mestu živi športnik vrhunskega kova.

Jan Tratnik se je odzval vabilu Erika Logarja in že drugič letos obiskal TV studio Idrijskih novic. Tokrat se ni pripeljal s kolesom, saj ga je za nekaj dni postavil v kot. Sezona je namreč končana in prišel je čas za analizo opravljenega ter kovanje novih načrtov. Jan Tratnik je v studiu še enkrat podoživel potek znamenite 16. etape, ki je svetovno elito kolesarjev pripeljala v Beneško Slovenijo. Prav zaradi bližine državne meje so se številni navijači slovenskih kolesarjev odpravili spodbujat našega najboljšega kolesarja. Jan Tratnik je v dolgem in napornem samostojnem pobegu dokazal, da je kolesar svetovnega formata. Priznal pa je, da mu je pogled na številne navijače vlival še dodatne moči in energijo, brez katere ne bi zmogel takega podviga. Posebej se je zahvalil vsem navijačem ter Idrijčanom, ki ga podpirajo in mu želijo novih uspehov.

VIDEO POSNETEK

jan-tratnik-30-10-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Šele po nekaj dneh sem dojel, da mi je dejansko uspelo zmagati etapo na eni izmed največjih kolesarskih dirk na svetu. Še pet let nazaj sem le po televiziji spremljal, kako so kolesarji zmagovali etape in si v sanjah želel, da bi tudi sam kdaj kaj takšnega doživel. Zdaj pa je to realnost. Sem izjemno ponosen in vesel.

Kako se bodo izšli pogovori o menjavi kluba, Jan Tratnik v TV studiu Idrijskih novic ni razkril. Sogovorniku Eriku Logarju pa je potrdil, da ostaja med najboljšimi svetovnimi kolesarji, le imena kluba ta trenutek zaradi še nedokončanih pogovorov o prestopu ni smel izdati.

Več in podrobneje pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Jan TratnikIdrijske novice studio
00:00 / 17:35