Jakob Kobal in Danijel Bogataj v živo na Valu 202

Objavljeno: četrtek, 26. 3. 2020 ob 10:30 / posodobljeno: četrtek, 26. 3. 2020 ob 11:01

Včeraj popoldne sta Jakob Kobal in Danijel Bogataj nastopila na šolsko uro dolgem koncertu v živo na programu Val 202. Glasbenika sta potrdila sloves odličnih glasbenih ustvarjalcev.

Avtor: spletno uredništvo

danijel12.jpg

Radio Slovenija ob popoldnevih glasbenikom v šolsko uro dolgem terminu omogoča nastopanje in neposreden prenos preko radijskih valov s ponovitvijo z dodano sliko v večernem terminu na nacionalni televiziji.

Jakob Kobal sodi med mlajše slovenske kantavtorje. 25-letni Idrijčan je nase opozoril z izjemnim singlom Cloudless Skies, ki je bil leta 2016 med najbolj predvajanimi slovenskimi skladbami na Valu 202. Napisal jo je pri rosnih 19 letih in je druga skladba nasploh, ki jo je napisal kot kantavtor. Nedavno je izšel njegov melanholično romantični glasbeni prvenec Cloudless.

25-letni Idrijčan je nase opozoril z izjemnim singlom Cloudless Skies, ki je bil leta 2016 med najbolj predvajanimi slovenskimi skladbami na Valu 202.

Jakob Kobal ni nikoli obiskoval glasbene šole. Po osnovni šoli v Idriji se je vpisal na Srednjo računalniško šolo v Novi Gorici, kjer ga je najprej zasvojil skejt, v drugem letniku pa je za rojstni dan od matere prejel še akustično kitaro in njegovo življenje je zatem ubralo popolnoma drugačno pot. Jakob Kobal je izoblikoval zvok, ki veliko stavi na atmosfero in globlja občutenja. Ta izpričuje skozi zelo poetična besedila. Vsa so sicer v angleščini, v kateri se tekstopisec počuti zelo domače in sproščeno.

V zadnjem obdobju nastajajo tudi skladbe v slovenščini in eno teh je ob sklepu koncertnega nastopa na Valu 202 tudi zaigral. Violinist in kitarist Danijel Bogataj je pomembno dopolnil koncertni nastop. Za ta nastop sta glasbenika napisala nekaj novih priredb, saj je Kobal večino skladb v originalni podobi zasnoval za glas in spremljajoči večinstrumentalni sestav. Na radijskem koncertu smo slišali minimalistične glasbene mojstrovine, ki jih predvsem poznavalci zelo cenijo. Celoten program je bil izveden v živo. Spodaj si lahko ogledate živi Facebook prenos ter televizijski posnetek koncerta.

kobal-video-1.jpg