Izredna krvodajalska akcija v Idriji

Objavljeno: 30. 4. 2020 ob 7:30 / posodobljeno: 30. 4. 2020 ob 12:45 - Avtor: spletno uredništvo

Z Rdečega križa v Idriji so sporočili, da bo v četrtek in petek, 7. in 8. maja, med 7. in 13. uro potekala izredna krvodajalska akcija v Modri dvorani v Idriji. S to akcijo bodo poskušali obnoviti zaloge krvi na Zavodu za transfuzijo.

krvodajalci-28-8-018.jpg

Tokratna izredna akcija bo potekala po posebnem protokolu, saj se je potrebno dogovoriti o uri prihoda na krvodajalsko akcijo in preverjanju pogojev za darovanje krvi. Razlog za uvedbo takega načina je v tem, da morajo zagotoviti vse varnostne pogoje in zapolniti zaloge le določenih krvnih skupin. Vsi, ki bi želeli darovati kri, lahko pokličete Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana na telefonski številki 051 389 270 ali 051 671 147, tudi med vikendom. Organizatorji se bodo s krvodajalci pogovorili o zdravstvenem stanju ter dogovorili o uri odvzema, saj je strogo omejeno skupno število krvodajalcev v prostoru. Vsi krvodajalci bodo prejeli tudi zaščitno opremo.
Organizatorji vabijo krvodajalce iz občin Idrija in Cerkno, stare med 18 in 65 let. Za darovanje krvi ne bodo primerni potencialni krvodajalci, ki niso še nikoli darovali krvi ter tisti, ki so v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije, če imajo prehlad, kašljajo in kihajo, imajo povišano telesno temperaturo, prebolevajo nalezljivo bolezen, so bili v stiku z obolelo osebo ali so v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.