Izjemno leto za gorske kolesarje

Črni Vrh, 12. novembra 2019

Jaka Kenk

Črnovrški gorsko-kolesarski klub, ki je v sezoni 2019 deloval pod matičnim imenom MBK Črni Vrh, je v končni razvrstitvi slovenskega pokala mladih v krosu (kategorije U7 do U17) med klubi ponovil lanskoletno zmago.

kolesarji cv-11.11.19.jpg

Za prihajajočo sezono so tekmovalni cilji črnovrškega kluba vsaj enaki letošnjim. Želijo ohraniti klubski primat med najmlajšimi, med starejšimi pa se uvrstiti na drugo mesto. Dobro prakso pri treniranju najmlajših kategorij prenašajo tudi na ostale slovenske klube, kar se od najstarejšega slovenskega gorsko kolesarskega kluba tudi pričakuje.

Z osvojenimi 25.569 točkami je prepričljivo osvojil prvo mesto, prednost pred drugo uvrščenim kamniškim Calcitom je bila 2.343 točk, pred tretje uvrščeno domžalsko Energijo pa celo 7.542 točk. V konkurenci starejših (kategorije U19 do veteranov) pa se je moral enako kot lansko leto zaradi poškodb, študijskih in delovnih obveznosti ter nenastopanja nekaterih tekmovalcev, zadovoljiti s tretjim mestom.

kolesarji cv3 foto prijavimse-11.11.19.j

foto: prijavim.se

Med posamezniki so tekmovalci dosegli sedemnajst uvrstitev med najboljše tri. V slovenskem pokalu so zmagali Patrik Gladek (U7), Lan Rupnik (U9), Jernej Rudolf (U13), Jure Rus (U17), Jakob Klemenčič (U19) in Matevž Govekar (U23); drugo mesto so osvojili Tilen Rupnik (U7), Tine Mlakar (U9), Eva Terpin (U13w), Tina Smrdel (U15w), Marcel Gladek (U15), Matjaž Budin (veterani I) in Robert Blaznik (veterani II); tretje mesto pa Ivana Klemenčič (U15w), Daša Mlakar (U17w), Tine Jereb (U17) in Miha Klemenčič (U23).

Na cesti je Tina Smrdel v končni razvrstitvi med deklicami A (15/2) osvojila drugo mesto, v enduru pa je tako v generalni razvrstitvi kakor v kategoriji elite Vid Peršak osvojil tretje mesto. Če bi se udeležil vseh tekem slovenskega pokala, bi zagotovo že četrto leto zapored postal zmagovalec pokala, saj je na vseh tekmah, ki se jih je udeležil, prepričljivo premagal vse tekmece. Zaradi prekrivanja terminov slovenskega pokala s tekmami svetovne serije v enduru se je namreč moral odpovedati nastopom v domovini. V končni razvrstitvi svetovne serije je, čeprav je nastopil le na šestih od skupno devetih tekem, osvojil 38. mesto med 283 uvrščenimi.

kolesarji cv2-foto prijavimse-11.11.19.j

foto: prijavim.se

Rezultati strokovnega dela trenerske ekipe, ki jo sestavljajo Matjaž Budin, Tadej Podgornik, Katja Pivk in Primož Štrancar, se iz leta v leto nadgrajujejo.

Na državnih prvenstvih je MBK Črni Vrh osvojil 30 medalj, od tega osem zlatih, šestnajst srebrnih in šest bronastih. Z omenjenim številom je za devet medalj zaostal za lanskoletnim rekordnim številom. Pri tem je potrebno omeniti, da bi bilo število osvojenih medalj zagotovo enako lanskoletnemu številu, če bi bilo v letu 2019 organizirano tudi državno prvenstvo v maratonu. V letu 2019 je bil najuspešnejši klubski "zbiralec" majic državnih prvakov Jure Rus z dvema naslovoma državnega prvaka v krosu in vzponu. V obdobju 1992 do 2019 je črnovrški klub na državnih prvenstvih osvojil že 367 medalj, od tega 152 zlatih, 126 srebrnih in 89 bronastih.

Ob zaključku sezone bodo vsi člani dobili novo kolekcijo za prosti čas s potovalnimi torbami, izdan pa bo tudi klubski koledar z motiviko nastopov v različnih panogah tekom sezone 2019.

Za prihajajočo sezono so tekmovalni cilji črnovrškega kluba vsaj enaki letošnjim. Želijo ohraniti klubski primat med najmlajšimi, med starejšimi pa se uvrstiti na drugo mesto. Dobro prakso pri treniranju najmlajših kategorij prenašajo tudi na ostale slovenske klube, kar se od najstarejšega slovenskega gorsko kolesarskega kluba tudi pričakuje.

Iz leta v leto se število članov povečuje. V naslednjem letu bodo nastopili okrepljeni vsaj s štirimi novimi tekmovalci, med njimi naj omenimo samo Stjepana Hunjaka, ki prihaja iz hrvaškega Međimurja.