ŠPORT

Izjemni rezultati idrijskih kolesarjev

Objavljeno: ponedeljek, 21. 6. 2021 ob 9:27 | Avtor besedila: Haris Aldžič / fotografije: prijavim.se

Že v četrtek, 17. junija, se je v Kopru odvilo državno prvenstvo v vožnji na čas, kjer je svoj tretji naslov med elito osvojil Jan Tratnik (Bahrain Victorious). Njegov uspeh je z odličnim skupnim petim mestom dopolnil Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), kar mu je prineslo naziv državnega prvaka med mlajšimi člani (U23).

V petek se je 200 kolesarjev pojavilo na startu dirke za pokal Tadeja Pogačarja in Plastike Virant v Komendi. 31 članov in mlajših članov je prevozilo kriterij s 36 krogi v dolžini 1,1 kilometra. Zmago si je priboril Luka Mezgec (Bike Exchange), drugi je bil Anže Skok, tretji pa še en nekdanji član KD Sloga 1902 Idrija, Martin Lavrič (KK Kranj). Simon Čibej (Meblojogi) je bil enajsti, Matic Grošelj pa je kljub zaključku profesionalne kariere končal na 21. mestu. Nuša Moroz in Jernej Kavčič (oba KD Sloga 1902 Idrija) sta med starejšimi mladinkami in mladinci zasedla četrto in 18. mesto. Nik Hvala in Jakob Prezelj (oba KD Sloga 1902 Idrija) sta si v množični kategoriji dečkov C privozila šesto in 29. mesto.

Nuša Moroz v ospredju | foto: prijavim.se

Tanja Žakelj | foto: prijavim.se

Nedelja je bila povsem kolesarsko in idrijsko obarvana. V Hrvaškem mestu Samobor je potekala dirka v gorskem krosu XCO Samobor, ki je bila 1. kategorije UCI, štela pa je tudi za slovenski pokal SloXcup. Idrijčani (KD Sloga 1902) so dosegli dve zmagi, in sicer sta na najvišjo stopničko stopila Jakob Prezelj med enaindvajsetimi kolesarji kategorije U11 in Liam Logar (U9). Nik Hvala (U13) je med tridesterico dosegel šesto mesto, Manca Prezelj je bila med najmlajšimi dekleti druga. Med žensko elito je Tanja Žakelj (Unior Sinter) premoč priznala samo Gwendalyn Gibson.

Matevž Govekar je državni prvak | foto: prijavim.se

Na slovenski obali smo na državnem prvenstvu v Kopru dobili nove državne prvake v cestni vožnji. Nuša Moroz (KD Sloga 1902) je zmagala v kategoriji starejših mladink in ubranila naslov. Seveda pa je bila v ospredju popoldanska dirka članov, ki je bila dolga 10 krogov oziroma 172 kilometrov. Matej Mohorič je drugič v karieri postal državni prvak, k naslovu pa mu je pomagal Jan Tratnik (oba Bahrain Victorious), ki je nato v napetem sprintu za tretje mesto v fotofinišu premoč priznal izkušenejšemu Luki Mezgecu. S skupnim šestim mestom in odlično prikazano vožnjo si je naslov prvaka med mlajšimi člani zagotovil Matevž Govekar (KTM Tyrol), tretji pa je bil še en Idrijčan Anže Skok (LJ Gusto Santic). Na startu so bili tudi Simon Čibej (Meblojogi) ter brata Matic (MBK Črni vrh) in Žiga Grošelj (Felbermayr SIM).

Jan Tratnik je končal na četrtem mestu | foto: prijavim.se

Omenimo še odličen uspeh Deana Bratuša (TUŠ T.E.A.M) med amaterji, saj je osvojil majico državnega prvaka v vožnji na čas v Master C, v nedeljo pa je slavil absolutno zmago na Argonavtskem maratonu, ki je obenem pomenil tudi državno prvenstvo za amaterje.

Dean Bratuš je državni prvak med amaterji | foto: prijavim.se