ŠPORT

Izjemna bera orientacistov

Objavljeno: ponedeljek, 6. 9. 2021 ob 8:51 | Spletno uredništvo

V zadnjem tednu avgusta je v okolici Zagreba na Hrvaškem potekalo 10. prvenstvo JV Evrope v orientacijskem teku. Na njem je nastopila precej velika slovenska zasedba, ki je osvojila enajst medalj, od teh tri zlate, štiri srebrne in štiri bronaste. Najboljša tekmovalka iz OK Azimut je bila 14-letna Nea Eržen, ki je postala prvakinja JV Evrope na dolgi razdalji v konkurenci do 16 let.

ok-azimut-6-9-2021.jpg

Veterani OK Azimut na srednjih razdaljah

valentin-erzen-6-9-2021.jpg

Valentin Eržen z bronom na dolgi progi

V skupnem seštevku je Slovenija zaostala za Bolgarijo, Romunijo in Turčijo, prehitela pa Moldavijo, Srbijo, Hrvaško, Makedonijo, Bosno in Hercegovino in druge. Predstavniki ostalih držav, izhajajoč s področja bivše Jugoslavije, so tako pogosto izrazili občudovanje in pohvalo slovenskim tekmovalcem, ki so v zadnjem obdobju močno napredovali in se lahko borijo s tekmovalci iz najbolj orientacijsko razvitih držav.

V OK Azimut so računali predvsem na odlične rezultate moške elite, kjer sta nastopila Peter Tušar in Simon Stanonik. V zgoščeni konkurenci so bile tokrat napake nekoliko prevelike za medaljo, je bil pa Simon Stanonik četrti na sprintu, medaljo na dolgi razdalji pa je zgrešil zaradi diskvalifikacije po napaki v srednjem delu proge.

deja-razpet-6-9-2021.jpg

Deja Razpet na dolgi progi

Med člani OK Azimut si je medaljo priborila še Deja Razpet, ki je v ženski štafeti do 20 let skupaj z Zalo Zavrl in Ano Pio Pogačar iz Komende osvojila srebro. Ob Neinem bronu s srednje razdalje je tako domači klub bogatejši za celoten komplet medalj.

Uspešni so bili tudi Azimutovi veterani. Aleš Poljanšek, Valentin Eržen in Klemen Kenda so se s prvenstva vrnili skupaj z petimi medaljami, štirimi bronastimi in eno srebrno.

peter-tusar-6-9-2021.jpg

Peter Tušar na sprintu

spela-majdic-6-9-2021.jpg

Špela Majdič na dolgi progi

gregor-hvala-6-9-2021.jpg

Gregor Hvala na srednjih razdaljah