Izjemna bera orientacistov

Objavljeno: 13. februarja 2020 ob 9:59

V Vipavskem Križu je potekala že druga tekma Slovenske orientacijske sprint lige v letošnji sezoni, ki je bila še dodatno začinjena s popoldansko prireditvijo Orientacist leta. Na njej so pohvale in priznanja s strani Orientacijske zveze Slovenije prejeli posamezniki, ki so bili na orientacijskem področju še posebej uspešni v preteklih dveh letih. Med najbolj uspešnimi slovenskimi orientacisti so se znašli tudi člani Orientacijskega kluba Azimut: Emil Kacin, Simon Stanonik, Peter Tušar, Teja Tušar in Mark Bogataj.

Avtorica: Lara Gantar

orientacija-13-2-2020.jpg

Emil Kacin je prejel priznanje za izstopajoč tekmovalni dosežek z osvojenim šestim mestom na Svetovnem prvenstvu v precizni orientaciji, ki je preteklo poletje potekalo na Portugalskem. Komaj dvaindvajsetletni Simon Stanonik je v pretekli sezoni osvojil vsa državna prvenstva v moški elitni kategoriji, kar je še dodatna potrditev, da je zasluženo prejel pohvalo OZS mladim tekmovalcem za prizadevnost in napredek v preteklih dveh letih. Poleg Simona pa so izmed mlajših članov pohvalo za tekmovalni dosežek na mednarodnih tekmah prejeli še Peter Tušar, Mark Bogataj in Teja Tušar. Priznanj in pohval pa niso prejeli samo posamezni člani OK Azimut, marveč je nagrado prejel tudi celoten klub, posebej za kvalitetno organizacijo Prvenstva JV Evrope, ki je leta 2018 potekalo v Cerknem.

Priznanj in pohval pa niso prejeli samo posamezni člani OK Azimut, marveč je nagrado prejel tudi celoten klub, posebej za kvalitetno organizacijo Prvenstva JV Evrope, ki je leta 2018 potekalo v Cerknem.

Na stopničke so se povzpeli

Rok Sedej, Brina Gantar,

Nika Eržen, Nea Eržen,

Neža Obid, Benjamin Jamšek,

Teja Tušar, Simon Stanonik,

Matjaž Štanfel, Nika Poljanšek,

Silvij Močnik in Vlado Sedej.

Poleg večjih priznanj, podeljenih na prireditvi, so po manjših dnevnih zmagah med več kot dvestotimi tekači, ki so tekmovali v sprint tekmi po majhni, ampak z ozkimi ulicami prepleteni vasi, posegli vsi člani OK Azimut, ki so se uvrstili na stopničke. Mednje sodijo Rok Sedej (M10), Brina Gantar (Ž10), Nika Eržen (Ž10), Nea Eržen (Ž16), Neža Obid (Ž16), Benjamin Jamšek (M18), Teja Tušar (Ž18), Simon Stanonik (M21), Matjaž Štanfel (M21), Nika Poljanšek (Ž21), Silvij Močnik (M60) in Vlado Sedej (M60).

Začetek sezone je bil za orientaciste idrijsko-cerkljanske regije uspešen, tako da se nadejamo uspehov tudi v nadaljevanju sezone, ki bo v prihodnjih mesecih prinesla obilico preizkušenj. Prvo večje na koledarju je definitivno petdnevno tekmovanje Lipica Open, ki se začne 7. marca in vsako leto na sončni Kras zvabi več kot tisoč orientacistov.