ŠPORT

Izjemen uspeh Matica Grošlja na Franji

Objavljeno: torek, 15. 6. 2021 ob 7:50 | Spletno uredništvo

Minuli konec tedna so bile oči športne javnosti usmerjene v tradicionalni Maraton Franja. V najtežji kategoriji je maraton na drugem mestu končal Idrijčan Matic Grošelj, ki je v ciljnem šprintu za zmagovalcem Yohnnyem Hoogerlandom zaostal pičli dve stotinki. 

foto: prijavim.se

Matic Grošelj se je na letošnjo Franjo odpravil kot član kolesarske ekipe Hidrie, ki je štela trideset tekmovalcev. Kot izvrsten rekreativni tekmovalec, je Matic Grošelj še do lani tekmoval pod okriljem kolesarske ekipe Ljubljana Gusto Santic, letos pa je oblekel dres Hidrie.

Na 156-kilometrski progi Maratona Franje je bil tudi letos odločilen vzpon na Kladje. Ko je karavana najboljših zapustila Cerkno, je s silovitim napadom začel nekdanji profesionalni kolesar Nizozemec Johnny Hoogerland, ki si je s tem taktičnim manevrom privozil več kot minuto prednosti. V lovu za ubežnikom sta v klanec moči združila Matic Grošelj in nekdanji amaterski svetovni prvak Gregor Tekavec. Sodelovanje se je obrestovalo, saj sta zaveznika v dirki Nizozemca ujela na spustu. Do cilja so potem vozili skupaj, 38-letni Nizozemec, ki je profesionalno kariero končal zaradi hude nesreče, pa je bil v ciljnem šprintu najmočnejši za pičli 2 stotinki. Matic Grošelj je bil drugi, Gregor Tekavec pa tretji.

»Matic, iskrene čestitke za ta odličen uspeh! Prav tako pa iz srca čestitamo tudi ostalim našim sodelavkam in sodelavcem, ki so se udeležili legendarne Franje in s tem ustvarili četrto najštevilčnejšo ekipo na tem amaterskem kolesarskem maratonu,« so po razglasitvi rezultatov zapisali v sporočilu za javnost v podjetju Hidria.

Podpora domačim ob trasi | foto: Neda Permozer

maraton-franja-15-6-2021-3.jpg
maraton-franja-15-6-2021-2.jpg

vir: prijavim.se