|

Izgubljeno vodo plačujejo občani

Objavljeno: 12. 5. 2020 ob 13:31 - Avtor: spletno uredništvo

Idrijska komunala je 1. aprila dobila novo direktorico. Nadzorni odbor je na to odgovorno delovno mesto imenoval Brigito Šen Kreže, ki ima te dni polne roke dela. V pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem je predstavila delovanje komunalnega podjetja in težave, s katerimi se sooča.

brigita-sen-12-5-2020-5.jpg

Brigita Šen Kreže ima že dolgoletne izkušnje z delom na področju komunalnega gospodarstva. Kot direktorica Komunalnega podjetja Vrhnika je to podjetje popeljala med najbolje organizirane in najučinkovitejše v državi. Kasneje se je zaposlila v podjetju Publicus in od 1. aprila naprej vodi komunalo v Idriji. Stanje na računu javnega podjetja je zaskrbljujoče, saj je komunala na robu plačilne sposobnosti. V sodelovanju z nadzorniki si prizadeva za očiščenje komunale vseh dejavnosti, ki niso neposredno vezane na izvajanje javnih gospodarskih služb. V studiu je pojasnila sistem določanja cen in zatrdila, da bojazni o mešanju stroškov med občinama Idrija in Cerkno ni. Opozorila je tudi na nerazumno velik odstotek v poškodovanih javnih vodovodih izgubljene vode, ki jo morajo občani preko povračila plačati državi.
V prihodnje naj bi bila komunala v Idriji učinkovitejša in varčnejša. Vse pa v dobro uporabnikov, ki vsak mesec poravnavajo račune za pitno vodo, odvajanje odpadne vode ter zbiranje in odlaganje odpadkov. Za zvišanje deleža ločeno zbranih odpadkov pa bo nujno sodelovanje z občani. 
Več in podrobneje v videoposnetku pogovora.

brigita-sen-12-5-2020-4.jpg