Ivo Uršič opremlja Gallusovo dvorano Cankarjevega doma

Objavljeno: 20. 12. 2019 ob 11:24 / posodobljeno: 20. 12. 2019 ob 11:52

Priznani idrijski florist Ivo Uršič ima te dni polne roke dela. Ob rednem svetovanju v svoji cvetličarni na Mestnem trgu v Idriji se posveča še pripravam na enega najpomembnejših dogodkov. Ob pomoči številnih sodelavcev bo jutri opremljal Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kjer bo zvečer potekal osrednji praznični koncert z naslovom Božič v Ljubljani 2019.

Avtor: uredništvo

ivo-3-20-12-019.jpg
ivo-4-20-12-019.jpg

Ivo Uršič že vrsto let sodeluje s Cankarjevim domom in drugimi producenti velikih glasbenih dogodkov. Vsako leto se za praznični koncert posebej potrudi. Ob sodelovanju prizadevnih članov floristične ekipe vedno opremi prizorišče tako, da ima to prav posebno zgodbo. Ker je oder Gallusove dvorane res velik, Ivo Uršič vedno uporabi zelo močne scenske elemente, ki so vedno bogato opremljeni s cvetje in drugim zelenjem.

ivo-5-20-12-019.jpg

Balet na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma je bil ob florističnih umetnijah Iva Uršiča prava paša za oči.

Božič v Ljubljani 2019 bo v znamenju bele barve, kljub temu, da v naši prestolnici letos ni snega. Po zamislih Iva Uršiča bo prizorišče koncerta obogateno z belimi otoki, ti pa bodo sestavljeni iz hrastovih vej. Vsi ti elementi bodo dosegli načrtovani učinek ob vključevanju luči, saj scenografi pri oblikovanju odrske opreme vedno sodelujejo tudi z mojstri luči.

»Oblikovanje koncertnega prizorišča za ta pomemben koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma meni in vsem ostalim v ekipi veliko pomeni. Vedno se potrudimo in tako bo tudi letos. Ko nas za izvirnost in sporočilnost ureditve prizorišča pohvalijo ugledni poznavalci te stroke pa tudi obiskovalci koncerta, nam to da nekaj notranjega zadovoljstva, da je naše delo opaženo in spoštovano,« je za Idrijske novice povedal Ivo Uršič.

Slavnostni koncert Božič v Ljubljani 2019 se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma pričel ob 19. uri in 30 minut. Simfoničnemu orkestru Cantabile, zboroma Adoramus in Crescendo ter številnim vrhunskim solistom bo dirigiral Marjan Grdadolnik. Del tega programa bodo ustvarjalci ponovili v začetku januarja na koncertu v Logatcu.

Sopranistka Nataša Trček, spredaj cvetlični aranžma Iva Uršiča v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, na koncertu Božič v Ljubljani 2018.

Oblikovanje koncertnega prizorišča za ta pomemben koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma meni in vsem ostalim v ekipi veliko pomeni. Vedno se potrudimo in tako bo tudi letos. Ko nas za izvirnost in sporočilnost ureditve prizorišča pohvalijo ugledni poznavalci te stroke pa tudi obiskovalci koncerta, nam to da nekaj notranjega zadovoljstva, da je naše delo opaženo in spoštovano.

Ivo Uršič

florist