Industrijska mesta tudi za mlade?

Objavljeno: 6. 11. 2020 ob 7:08 | Avtorici besedila: Lenka Grošelj in Tina Benčina

Občina Idrija je v septembru kot projektni partner gostila dvodnevno delavnico za člane usmerjevalne skupine in regionalne deležnike v projektu YOUIND, ki se ukvarja s problemi izseljevanja mladih iz industrijskih mest.

youind-6-11-2020-4.jpg

foto: Idrija 2020 + ID20

Na srečanju so se prvič povezali deležniki iz Idrije in Štajerske železne poti ter akademska partnerja Univerza v Gradcu in ZRC SAZU iz Ljubljane ter ustvarili temelje za pilotne akcije, ki bodo izvedene v okviru projekta. Srečanja so se udeležili vsi projektni partnerji, prav tako pa je bilo na sestankih in dodatnih aktivnostih, ki so potekale v tipičnem industrijskem okolju, prisotnih veliko deležnikov iz obeh regij.

Deležniki iz Idrije so podpisali regionalni memorandum, v katerem so se zavezali k nadaljnjemu sodelovanju. Akademska partnerja sta predstavila povzetek dosedanjih raziskav, Zavod ID20 iz Idrije pa je vodil diskusijo o dojemanju industrijske kulture in o načrtovanih pilotnih akcijah kot so festival industrijske kulture, HaritageHack in šolske pobude na temo UNESCO dediščine.

Delavnica je bila uspešna, saj je partnerjem in deležnikom omogočila, da so se osebno srečali, vzpostavili bilateralne povezave in ustvarili skupine, ki bodo sodelovale v prihodnje.

youind-6-11-2020-3.jpg
youind-6-11-2020-2.jpg
youind-6-11-2020-1.jpg