ŠPORT

In vendar se vrti!

Objavljeno: ponedeljek, 14. 6. 2021 ob 8:47 | Avtor besedila: Haris Aldžić

Konec meseca maja se je odvila tekma v disciplini Enduro, na kateri je Jernej Kavčič zasedel drugo mesto med mladinci. Tekma v Ajdovščini je potekala v izredno blatnih razmerah, a je Jerneju, s časom 00:13:24, uspelo osvojiti naslov državnega podprvaka v kategoriji mladincev.

nusa-moroz-9-6-2021-foto-prijavim-se.jpg

Nuša Moroz si je privozila prvo mesto med starejšimi mladinkami | foto: prijavim.se

Istega dne, 22. maja, se je pričela tudi sezona cestnih dirk na domačih tleh. Mednarodno obarvana dirka za Veliko nagrado Občine Komenda je štela za Pokal Slovenije. Nuša Moroz si je privozila prvo mesto med starejšimi mladinkami, Nik Hvala (U13) je zasedel 12. mesto, Jakob Prezelj (U13) 42. mesto, Ivana Rosa Novak (UW15) pa osmo mesto.

Izredno težke razmere na progi so krojile razplet dirke, tako da so zmagovalci prav vsi, ki so privozili v cilj

jakob-prezelj-9-6-2021-foto-prijavim.se.

Jakob Prezelj | foto: prijavim.se

Z deževnim in blatnim krosom v Kočevju (XC Kočevje) se je pričela tudi sezona za gorske kolesarje. Izredno težke razmere na progi so krojile razplet dirke, tako da so zmagovalci prav vsi, ki so privozili v cilj. Sicer pa so kolesarji KD Sloga 1902 dosegli lepe rezultate. Jakob Prezelj (U11) in Manca Prezelj (UW7) sta v svojih kategorijah zmagala. Šesto mesto v svojih kategorijah so si privozili Nik Hvala (U13), Metka Mrak (UW13) in Liam Logar (U9). Tjaš Pelhan (U11) je bil deseti, na dvanajstem mestu je končal Aljaž Boškin (U13), starejši brat Filip Boškin pa je zasedel nehvaležno četrto mesto. Jernej Kavčič je v močni konkurenci končal na solidnem 18. mestu.

Nuša Moroz je tekmovala tudi v tujini. Prva dirka za pokal narodov v Italiji je bila zaradi množičnega padca prekinjena. Na naslednji v Venetu, ki je vključevala zahteven zaključni krog s strmim vzponom, je bila 25., na dirki svetovnega pokala za juniorje v krosu na Češkem pa je končala na 50. mestu.

V nedeljo, 6. junija, je v Gabrju na Dolenjskem potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice v cestni vožnji, za starejše pa je dirka štela za Pokal Slovenije. Med starejšimi mladinkami je zmago slavila Nuša Moroz, Nik Hvala je bil trinajsti, Jakob Prezelj 25., Ivana Rosa Novak pa je tekmo končala na petem mestu.