In sta šla na pot

Objavljeno: 1. 9. 2020 ob 11:04 | Damijan Bogataj

Ermin Oblak iz Cerknega in Marjan Bajec iz Idrije sta danes krenila na dolgo pot. V dvanajstih dneh bosta prehodila pot okoli Julijskih alp.

ermin-oblak-1-9-2020.jpg
ermin oblak - 31.5.19.jpg

Ermin Oblak je javnosti znan kot izkušen pohodnik. Pred desetletjem in pol je po padcu z drevesa končal na invalidskem vozičku s slabimi obeti za ozdravitev. Z neomajno voljo do življenja in ob nesebični pomoči domačih pa je spet shodil in dokazal, da kdor hoče tudi zmore. V zahvalo za ozdravitev se je odpravil v Španijo, kjer je prehodil vse tri romarske poti znamenitega Camina do svetišča v Santiagu de Composteli. O doživetjih s te znamenite romarske poti je pripravil več odmevnih predavanj.

Danes se v družbi popotniškega kolega Marjana Bajca iz Spodnje Idrije podaja na 12-dnevno pot okoli Julijskih alp, ki je znana tudi kot Julijana trail. Čaka ju 267 kilometrov dolga pot, ki je razdeljena na 16 etap.

Kljub slabim obetom ju je na začetku poti danes zjutraj v Kranjski Gori pozdravilo sonce. To je lep obet za uspešno pot do Mojstrane, ki je njun današnji cilj, odkoder bosta jutri nadaljevala pot do Jesenic.