Idrijski nogometaši slavili na Rakeku

Objavljeno: 22. 9. 2020 ob 13:17 | Spletno uredništvo

Drugo gostovanje v letošnji sezoni je bilo tokrat za člansko ekipo Nogometnega društva Idrija izjemno uspešno. Zaradi trenutnih razmer, povezanih z epidemijo, so se fantje pomerili z ekipo Košane na nevtralnem igrišču na Rakeku.

nogomet-22-9-2020-4.jpg

Idrijska ekipa je na začetku tekme zaigrala nekoliko zadržano, vendar je kljub temu kmalu prevzela posest žoge in poskušala prodreti skozi zgoščeno obrambo Košane. Košana je odgovorila z nekaj hitrimi protinapadi in poskušala tekmo gostujočim otežiti. Premoč Idrijčanov je bila kmalu okronana z zadetkom, saj je v 25. minuti po lepi akciji zadel Gašper Grošelj, samo tri minute kasneje Rok Jereb, že v 33. minuti pa tudi Rok Mrljak. Po treh hitrih zadetkih je Idrija tekmeca povsem nadzorovala. Pred koncem polčasa je Košana zaradi prekrška med poskusom hitrega protinapada Idrije ostala tudi brez igralca, saj mu je sodnik dodelil rdeči karton.

Drugi polčas je tako ponovno minil ob prevladi Idrije, ki je tekmo kontrolirala in jo brez prejetega gola pripeljala do konca. Zadel je še Dejan Šukalo, ki je ob debiju kasneje tudi asistiral Sašu Kranjcu za končnih 5:0.

»Zmage in doseženi zadetki kažejo, da s tekme v tekmo dvigujemo formo. Veseli me dejstvo, da gradimo na svoji igri in da postajamo vse bolj samozavestni in disciplinirani. Že drugo tekmo smo dokazali, da so igralci s klopi dodana vrednost ekipe,« je po tekmi povedal trener Sašo Ogrič.

Zmaga idrijske ekipe je lepa popotnica za novo domačo tekmo. To soboto fante namreč čaka težak obračun proti ekipi Jadran Hrpelje-Kozina, ki je na lestvici tik pred ND Idrija na drugem mestu.

nogomet-22-9-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Zmage in doseženi zadetki kažejo, da s tekme v tekmo dvigujemo formo. Veseli me dejstvo, da gradimo na svoji igri in da postajamo vse bolj samozavestni in disciplinirani. Že drugo tekmo smo dokazali, da so igralci s klopi dodana vrednost ekipe.

SAŠO OGRIČ

trener članske ekipe ND Idrija

nogomet-22-9-2020-2.jpg