|

Idrijski karate klub med elito

Objavljeno: 8. 7. 2020 ob 14:34 | Spletno uredništvo

Erik Logar je v današnjem športnem pogovoru v studiu Idrijskih novic gostil Erina Ćoralića, vodjo tekmovalnih selekcij Karate kluba Kolektor Idrija.

erin-coralic-8-7-2020-6.jpg

Karate klub Kolektor Idrija že več kot 40 let skrbi za vzgojo karateistov. Pohvali se lahko s številnimi odmevnimi dosežki tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V klubu so ponosni na to, da so eden izmed najuspešnejših klubov v državi, vsako leto na državnih prvenstvih osvojijo več kot deset odličij, imajo veliko reprezentantov, pa tudi dve medalji iz svetovnega in evropskega tekmovanja. Idrijski klub je najuspešnejši v športnih borbah, temu posvečajo tudi največ treningov.

navednice-modre_edited.png

Karate je primarno rekreativni šport, je borilna veščina. Tekmovalni karate je nastal kasneje.

Erin Ćoralić je s seboj v studio prinesel tudi svoj kimono in pas. Otroci začnejo pri belem pasu, njihov cilj pa je, da vsako leto opravijo izpit in tako pridobivajo višje pasove. Za športne borbe uporabljajo tudi rokavice, poleg tega pa še ščitnik za telo, golenico, nart in ščitnike za zobe. 
Erin Ćoralić je Eriku Logarju v studiu zaupal tudi to, do katere barve pasu je uspel priti sam in zakaj se Tit Primožič ne bo udeležil olimpijskih iger prihodnje leto. O vsem tem in še o marsičem v videoposnetku pogovora.

erin-coralic-8-7-2020-3.jpg