Idrijske novice in hudobni zmaj Koronar

Objavljeno: 3. 4. 2020 ob 9:10 - Avtor: spletno uredništvo

Poštarji so v nekaterih predelih že včeraj, po večini pa bodo danes, v poštne nabiralnike na območju občin Idrija in Cerkno prinesli novo številko časopisa Idrijske novice, ki prinaša veliko zanimivega branja. Izdaji je dodana tudi pravljica O hudobnem zmaju Koronarju, ki je namenjena otrokom.

zmaj-koronar-3-4--1.jpg

Redna aprilska izdaja Idrijskih novic je bila načrtovana v drugi polovici meseca, vendar pa se je uredništvo v sodelovanju z Občinama Idrija in Cerkno odločilo za današnjo dodatno izdajo. V njej uredništvo osrednjo pozornost namenja zaostrenim razmeram v času epidemije. Marija Magajne, direktorica Zdravstvenega doma Idrija, v obsežnem pogovoru predstavlja reorganizacijo zdravstvenega doma in pojasnjuje razloge, zakaj je po razglasitvi epidemije zaprta zdravstvena postaja v Cerknem. Župan Tomaž Vencelj predstavlja številne ukrepe Civilne zaščite, ki usmerja življenje na Idrijskem in se trudi za zavarovanje ljudi pred nevarnim virusom. Nakupovanje osebne zaščitne opreme za vse občane je ena prednostnih nalog članov štaba, ki se zaradi zaostrenih razmer srečuje in usklajuje kar preko videokonferenc. O razmerah v občini Cerkno je za Idrijske novice spregovoril tudi župan Gašper Uršič, ki se pripravlja na prvi sklic občinskega sveta v tem koledarskem letu. Ta pa ne bo potekal na običajni način ampak preko videokonference, za kar je občina že pridobila potrebno tehnično podporo.
Idrijske novice pa prinašajo tudi nekaj spodbudnih zgodb. Me te vsekakor sodi novica, da je smučarski tekač Roman Rupnik uspešno tekmoval v Rusiji ter da je Boštjan Brus sezono FIS tekem med veterani sklenil kar na prvem mestu. Optimističen je tudi zapis o potovanju idrijskih mladincev na Nizozemsko, še v dneh pred izbruhom epidemije, ter napoved vojskarskih kulturnikov, da se bodo letos s serijo dogodkov spomnili rojaka Ivana Rijavca starejšega. 
Na spletu je že na voljo digitalna različica nove izdaje časopisa Idrijske novice. Prelistate jo lahko s klikom na spodnjo povezavo.

in-3-4-2020.jpg