Idrijska čipka na dunajskem koledarju

Objavljeno: sreda, 9. 12. 2020 ob 14:35 | Damijan Bogataj

eva-4-9-10-020.jpg

Priljubljeni »Kunstkalender« je na voljo za nakup v galeriji Eisenwarren Kamp, Stumperg 23 na Dunaju. Dobiček od prodaje koledarja je namenjen »Obdach aXXept« v ulici Windmühlgasse 30, kjer socialni delavci skrbijo za brezdomce. Z dohodkom se financirajo kulturne dejavnosti zanje, od tečajev ustvarjanja do obiskov muzejev in še veliko več.

eva-petric-27-12-2019.jpg
navednice-modre_edited.png

Ustvarjam v upanju, da bomo ta izmuzljivi in za nekatere žal tudi smrtonosni virus kmalu premagali in se vrnili v običajne načine življenja.

EVA PETRIČ

večmedijska umetnica

Umetniško instalacijo Eve Petrič v dunajski katedrali sv. Štefana z naslovom »Kolektivna korona vrtnica z dodatkom lističev v vzorcu idrijskih čipk« so podaljšali do konca meseca februarja 2021. Čipke za instalacijo so med prvim valom koronavirusa klekljale članice skupine za eksperimentalno čipko pri idrijski čipkarski šoli, ki deluje pod vodstvom Maje Svetlik.

Čipka s stene nad grobnico cesarja Friedricha III širi upanje, da bomo premagali najtežji del sedanje krize zaradi koronavirusa. Podoba kolektivne koronske vrtnice je vključena tudi v koledar dunajskih umetnikov 6. dunajskega okrožja za leto 2021 na marčevski strani. 

Smo kot niti,

ujete v zanke čustev

po vzorcih preteklih in

prihodnjih generacij,

vsi del istega

post koronskega sonca!

navednice-oranzne_edited.png