|

Idrija si zasluži drugo ligo

Objavljeno: 2. 6. 2020 ob 10:55 - Avtor: spletno uredništvo

Košarka ima v Idriji zelo veliko navdušenih navijačev. Številni domačini pa se kot rekreativci radi tudi sami zapodijo pod koše in v tem kolektivnem športu najdejo priložnost za rekreacijo in druženje. Vsi pa so seveda zapriseženi navijači idrijskih ekip.

saso-kavcic-1-6-2020-7.jpg

Zlata leta idrijske košarke, ko so idrijski člani mešali štrene v prvi slovenski košarkarski ligi, so preteklost. Ob spominih na neverjetne tekme v Modri dvorani in na pravo navijaško gibanje pa so načrti košarkarskih delavcev usmerjeni v prihodnost. Košarkarski klub Hidria, ki združuje domala vse navdušence nad košarko v Idriji in širši okolici, vodi predsednik Dušan Lapajne. Številna operativna dela v klubu opravlja Sašo Kavčič, vrsto let član najboljše idrijske ekipe in sedaj trener ter športni organizator. Novinar Erik Logar ga je povabil na pogovor v studio Idrijskih novic, kjer sta sogovornika obudila spomine na zlata leta idrijske košarke ter se ozrla tudi v prihodnost. 
Srce kluba so prostovoljci, ki požrtvovalno namenjajo veliko prostega časa za organizacijo in delovanje kluba ter mentorsko vadbo v različnih selekcijah. Trenerji večkrat tedensko kot odlični mentorji vodijo treninge selekcij in zato ne čudi dejstvo, da je zanimanja za igranje košarke med otroki in mladino v Idriji vsako leto več. Z organizacijo treningov v podeželskem okolju pa so to kolektivno športno igro približali tudi domačinom v odročnejših predelih.
Sašo Kavčič je potrdil, da si klub prizadeva za prehod članske ekipe v drugo nacionalno ligo. V sezoni, ki je za nami, je fantom zmanjkalo le nekaj točk, kar pa jih ni potrlo. Na igrišču so pokazali odlično igro in postali upoštevanja vreden nasprotnik vsaki ekipi v svoji kategoriji  Še več in podrobneje o idrijski košarki pa v videoposnetku pogovora v studiu Idrijskih novic.

saso-kavcic-1-6-2020-2.jpg