AKTUALNO

Idrija na prvem mestu pri cepljenju

Objavljeno: sreda, 21. 7. 2021 ob 13:53 | Spletno uredništvo

Minister za zdravje Janez Poklukar je v spremstvu direktorjev zdravstvenih zavodov po končanem delovnem obisku stopil pred novinarje in predstavil glavne poudarke nove kampanje cepljenja pred skorajšnjim četrtim valom epidemije.

minister poklukar-21-7-21-3.jpg

Pohvalil je prebivalce Občine Idrija, ki so po številu cepljenih s prvim odmerkom na prvem in po številu cepljenih z obema odmerkoma na drugem mestu med vsemi občinami v državi. Posredno je zavrnil predlog naj se uvede obvezno cepljenje za vse zdrave občane in poudaril, da je sam prepričan v solidarnost med vsemi občani. »Kdor se lahko cepi, namreč stori največ za svoje in zdravje svojih najbližjih, saj se le na tak način omejuje sicer zaskrbljujoče širjenje virusa.« Kot nepopolne je zavrnil podatke, da se večina uslužbencev Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja noče cepiti.

Pred srečanjem z direktorji zdravstvenih domov iz Nove Gorice, Tolmina in Idrije pa se je oglasil v Psihiatrični bolnišnici, ki se v tem letu sooča s hudo kadrovsko stisko. Podrobnosti o načinih reševanja le-te novinarjem ni razkril. Povedal pa je, da je njegova delegacija prisluhnila predlogom trenutnega začasnega poslovodstva o nujnih naložbah za zagotavljanje primernih nastanitvenih in delovnih pogojev v bolnišnici.

Direktor idrijskega zdravstvenega doma Tomaž Glažar je potrdil, da bo Idrija dobila center za obravnavo otrok in mladostnikov, ki imajo težave s psihičnim zdravjem. Po njegovi izjavi bi center že lahko deloval, zataknilo pa se je pri zaposlitvi specialistov, saj strokovnjakov te vrste delo na podeželju ne zanima. Obljubil je, da bodo storili vse, da pedo psihiatre čim prej dobijo in ambulanto tudi odprejo. O zapletih pri preimenovanju bolnišnice minister ni govoril.

minister poklukar-21-7-21.jpg

Prebivalci Občine Idrija so po številu cepljenih s prvim odmerkom na prvem in po številu cepljenih z obema odmerkoma na drugem mestu med vsemi občinami v državi.

Idrija dobila center za obravnavo otrok in mladostnikov, ki imajo težave s psihičnim zdravjem